Κύμα απολύσεων και στα κυπριακά media!

Αιφνιδιαστική ήταν η κίνηση του εκδοτικού οίκου της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στην Κύπρο να προχωρήσει σε απολύσεις και διακοπή συνεργασίας αρκετών υπαλλήλων. Το πλάνο της διεύθυνσης έχει λίστα απολύσεων 79 ατόμων, εκ των οποίων οι 36 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι (43) συνεργάτες, με τις απολύσεις να γίνονται σταδιακά. Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί περίπου 60 άτομα από διάφορα τμήματα. Θυμίζουμε ότι πριν από έξι μήνες είχε αναστατώσει το παζάρι των Μέσων στην Κύπρο, κάνοντας μαζικές προσλήψεις τόσο στην εφημερίδα όσο και στα περιοδικά.
Το ένθετο εβδομαδιαίο περιοδικό της εφημερίδας «Υστερόγραφο» έχει ήδη κλείσει, ενώ διακυβεύεται το μέλλον των μηνιαίων περιοδικών «Life» και «Taste» που κυκλοφορούν με την εφημερίδα της Κυριακής.
Λέγεται επίσης ότι κλείνουν και τα τέσσερα ένθετα έντυπα τα οποία συνοδεύουν την εβδομαδιαία εφημερίδα «Cyprus Weekly».
Κι όλα αυτά όταν το όταν αυτό το συγκρότημα δεν έχει δείξει να έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Να σημειωθεί ότι δεν πήγε καλά το περιοδικό «TV Gold», που είχε να κάνει με τη δορυφορική τηλεόραση και το οποίο μετά από μερικές εκδόσεις αναγκάστηκε να «ενσωματωθεί» στις σελίδες άλλου τηλεοπτικού περιοδικού.
Στο μεταξύ η εφημερίδα «Πολίτης» έχει προχωρήσει στην απόλυση πέντε ατόμων από διάφορα τμήματα, καθώς και στη μείωση μισθών δημοσιογράφων για να αποφευχθούν περισσότερες απολύσεις.


Σχολιάστε εδώ