ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκατοντάδες φορτηγά και ΙΧ ακινητοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα και το Πέραμα, ενώ πολλοί κάτοικοι της Σαλαμίνας δεν πήγαν στις δουλειές τους γιατί δεν λειτουργούσαν λόγω του καιρού (είχε απαγορευτικό όλη μέρα) ούτε τα καραβάκια που μετέφεραν μόνο επιβάτες και για τα οποία δεν ίσχυε ο αποκλεισμός! Η αγανάκτηση των κατοίκων της Σαλαμίνας ήταν μεγάλη γιατί ένιωθαν… αιχμάλωτοι μέσα στο ίδιο τους το νησί. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Σοφράς και Αμπελακίων Μάριος Τραυλός έκαναν πολύ σκληρές δηλώσεις εναντίον του Γ. Γλύκα, ενώ κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά του δημάρχου Περάματος.
Ο δήμαρχος Αμπελακίων Μ. Τραυλός τόνισε συγκεκριμένα ότι αν ήθελε να… τιμωρήσει τον ΟΛΠ ο δήμαρχος Περάματος θα μπορούσε να κλείσει τα εργοτάξια του Οργανισμού, που βρίσκονται στην παραλία Περάματος, για να μην μπορούν να γίνονται εργασίες και δεξαμενισμοί πλοίων ή την περίμετρο της ζώνης του ΟΛΠ για να μην μπορούν να βγουν τα φορτηγά με τα κοντέινερ. Τώρα όμως, συνέχισε, τιμωρεί τη Σαλαμίνα που δεν του φταίει σε τίποτα!
Η στάση του δημάρχου Περάματος έχει προκαλέσει θύελλα και στο ΠΑΣΟΚ της Β΄ Πειραιά, αφού οι δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων εξελέγησαν με τη σημαία του Κινήματος και δεν περίμεναν τέτοιο… χτύπημα από τον «σύντροφό» τους.
Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Περάματος απειλεί να συνεχίσει τον αποκλεισμό της Σαλαμίνας και μετά την 25η Μαρτίου, αν δεν του δώσουν τα «λύτρα» που ζητάει από τον ΟΛΠ για να… ελευθερώσει το νησί! Αν πραγματοποιήσει όμως την απειλή του, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις, γιατί οι Κουλουριώτες απειλούν να κάνουν… απόβαση με τα φέριμποτ στο Πέραμα και να «σπάσουν» μόνοι τους τον αποκλεισμό!
// Μια εξαιρετική εκδήλωση έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ιωννίδειο. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωννιδείου Τάκης Δέγλερης βραβεύτηκε η Βιργινία Κραβαριώτη, πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, επειδή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Η Ολυμπιονίκης είναι Πειραιώτισσα και απόφοιτη της σχολής.
// Σύσκεψη με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τον επιχειρηματία κ. Συγγελίδη, είχε πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος. Κατά τη διάρκειά της αποφασίστηκε να αναπτυχθούν κοινές δράσεις ώστε να υπάρξει όφελος και για τις δύο πλευρές, μια και οι έννοιες Πειραιάς και Ολυμπιακός είναι ταυτόσημες.
// Όλη η παραλία του Φαλήρου μέχρι το ύψος του παλαιού ιπποδρόμου είναι σε άθλια κατάσταση. Πότε οι αθίγγανοι κατασκηνώνουν και φεύγοντας αφήνουν ένα πρωτοφανές σκουπιδαριό και πότε οι διαγωνιζόμενοι στις κόντρες αυτοκινήτων και μοτό εγκαταλείπουν στον χώρο λάστιχα, ρόδες, εξαρτήματα, ακόμα και… σαραβαλιασμένα οχήματα. Η μόνη έκταση της παραλίας που είναι ευπρόσωπη, καλοδιατηρημένη και καθαρή είναι εκείνη που ανήκει στον Δήμο Μοσχάτου. Οι ευαισθησίες του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου για το περιβάλλον (σ.σ. είναι μέλος πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων) και την καθαριότητα πιάνουν τόπο…


Σχολιάστε εδώ