Η ξεχασμένη, σε ανακριτικά γραφεία, έρευνα για το ντόπινγκ

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών, όταν 11 από τους 14 αθλητές της βρέθηκαν ντοπαρισμένοι με την διαβόητη ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3).
Ουσία, με την οποία πιάστηκαν ντοπαρισμένοι αργότερα, και αθλητές μας άλλων αθλημάτων απαξιώνοντας διεθνώς τον ελληνικό αθλητισμό, ειδικότερα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τον περασμένο Αύγουστο.
Η επιβεβαίωση των θετικών δειγμάτων στην Εθνική ομάδα της άρσης βαρών δεν έγινε από το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, αλλά από το εργαστήριο της Κολωνίας και από εκεί και πέρα αίφνης ή κατόπιν εισαγγελικής πίεσης, το ελληνικό εργαστήριο άρχισε να ανιχνεύει και αυτό τη μεθυλτριενολόνη. Μια ματιά δε, στην ιστοσελίδα της WADA, του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του ντόπινγκ, θα πείσει τον οποιονδήποτε πως από τις αρχές του 2005 θα έπρεπε το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ να ανιχνεύει την ουσία, αλλά αυτό είναι θέμα στο οποίο ελάχιστοι στάθηκαν.
Το θέμα όμως που τώρα ανακύπτει είναι: Σε ποιο σημείο βρίσκεται η δικαστική έρευνα γιʼ αυτό το σκάνδαλο; Οι πληροφορίες μας λένε πως έναν χρόνο μετά παραμένει στα συρτάρια ανακριτικών γραφείων, όπως έγινε και με πολλές άλλες έρευνες για σκάνδαλα του ελληνικού αθλητισμού, όπως το περίφημο της «παράγκας». Εμείς απλώς θέτουμε και επαναφέρουμε το θέμα… Μακάρι –επειδή εκ παραλλήλου βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες δικαστικές έρευνες για το ντόπινγκ και έχουν ασκηθεί και διώξεις κατά αθλητών και προπονητών– η αλήθεια να λάμψει και να μάθουν οι Έλληνες τι πραγματικά έχει συμβεί, ποιοι έπαιξαν με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη, αλλά κυρίως με την υγεία νέων παιδιών…


Σχολιάστε εδώ