Ζητάει συγγνώμη ο Λαρίσης γιατί φοβήθηκε τις αντιδράσεις

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης, κ. Ιγνάτιος, εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Συγγνώμη, έκανα λάθος» ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ο κ. Ιγνάτιος ως μέλος τον Πρωτοβάθμιου δι’ αρχιερέων Δικαστηρίου, που έστειλε στο αρχείο, βγάζοντας λάδι τον Μητροπολίτη πρ. Αττικής κ. Παντελεήμονα, την περιβόητη υπόθεση του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να απασχολεί την κοινή γνώμη.

Και ενώ σέβεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, εν τούτοις τις αγνόησε και έκρινε τον κ. Παντελεήμονα αθώο.

Μας λέει δηλαδή ο κ. Ιγνάτιος ότι στερείται κρίσης, δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί και να αποφασίζει ή μήπως παρασυρόμενος από την προτροπή του πνευματικού του πατρός «…να μην καθαιρεί ιερωμένους» θα επιτρέπει να παρελαύνουν στον εκκλησιαστικό χώρο και στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας κάθε λογής «καρύδια».

Επικοινωνήσαμε με αρχιερείς που έλαβαν στα γραφεία τους το συγκεκριμένο ανακοινωθέν. «Έμεινα έκπληκτος», μας είπε ένας εξ αυτών του οποίου η υπογραφή βρίσκεται σε κείμενο διαμαρτυρίας προς την Ιερά Σύνοδο και συνεχίζει: «Ήταν ανάγκη ο Άγιος αδελφός να δικαιολογήσει τη στάση του; Θα ήταν πιο έντιμο να μας έλεγε ότι δεν επείσθη για την ενοχή του κ. Μπεζενίτη ή στο κάτω κάτω να μην έλεγε τίποτα. Με αυτόν τον τρόπο το κακό το κάνει χειρότερο. Προσεύχομαι στον Θεό να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στη Μητρόπολή του. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί κάτι, δεν χρειάζεται να απολογείται και να ζητάει συγγνώμες. Όλοι θα δώσουμε λόγο στον Θεό για τις πράξεις μας, κι εμείς και ο Άγιος Λαρίσης και οι υπόλοιποι έξι που υπέγραφαν μαζί με τον Άγιο αδελφό. Αν αύριο κάποιος κληρικός μας πέσει σε κάποιο παράπτωμα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τους εκκλησιαστικούς νόμους και να τον παραπέμψουμε στα αρμόδια όργαvα; Δυστυχώς, η Εκκλησία μας αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Η Εκκλησία μας είναι ακέφαλη».

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη Μητρόπολη Λαρίσης, κύκλοι της οποίας, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος υπάκουσε στην προτροπή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως δεν πρέπει να λησμονήσουν οι Συνοδικοί Αρχιερείς, μέλη του δικαστηρίου, ότι ο Άγιος πρ. Αττικής είναι ΑΔΕΛΦΟΣ μας και οφείλουμε να δείχνουμε κατανόηση και επιείκεια.

Τα πράγματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, όπου επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, στέλνοντας για τα καλά τον κ. Παντελεήμονα στα βάθη του Κορυδαλλού, ανάβοντας φωτιές ταυτόχρονα και στα επισκοπικά καλυμμαύκια των επτά συνοδικών αρχιερέων που δεν διαπίστωσαν αξιόποινη πράξη από πλευράς του κ. Μπεζενίτη.

Τώρα, σύμφωνα με τον νόμο είναι αναγκασμένη η ίδια η συνοδική σύνθεση εντός 15 ημερών να προβεί σε καθαίρεση του κ. Μπεζενίτη από το επισκοπικό αξίωμα ως φυσικό επακόλουθο της αποφάσεως του Αρείου Πάγου. Δηλαδή οι ίδιοι που αθώωσαν, οι ίδιοι θα κληθούν να καθαιρέσουν. Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου στερεί κάθε δικαίωμα από την πλευρά του κ. Μπεζενίτη να προσφύγει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ίδιοι Ιεράρχες έρχονται αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις του κόσμου, με αποκορύφωμα τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε αρχιερέας, ο οποίος πρωτοστάτησε, στην απαλλακτική απόφαση για τον κ. Μπεζενίτη, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τον κόσμο.


Σχολιάστε εδώ