Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΤι μήνυμα θέλανε να στείλουν στην Ντόρα οι συμπατριώτες της από το Ηράκλειο, προσκαλώντας τον εσωκομματικό της αντίπαλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να μιλήσει, όταν η ίδια προφασίστηκε ότι έχει κλείσει να πάει στην Έδεσσα και δεν μπορούσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής; Και μάλιστα τον είχαν στα όπα όπα τον Αβραμόπουλο και τον περιέφεραν σʼ όλο το Ηράκλειο ο ισόβιος πρόεδρος της ΝΕ Δημ. Γιαννουλάκης, που είναι άνθρωπος του Μεϊμαράκη, μαζί με τον τοπικό βουλευτή και πρώην υπουργό Μανώλη Κεφαλογιάννη. Φρόντισαν δε να μεταδοθεί η ομιλία απευθείας από το πρώτο κανάλι του νησιού, το Κρήτη TV, ο δε ιδιοκτήτης του έφαγε το βράδυ με τον υπουργό Υγείας, κάτι που δεν συνηθίζει μʼ άλλους πολιτικούς και έχει επαφές μόνο με ανθρώπους των ΜΜΕ. Σχολιάστηκε δε ότι στην ομιλία του ο Αβραμόπουλος, ενώ αναφέρθηκε στον Βενιζέλο και τον Καραμανλή, δεν είπε λέξη για τον Μητσοτάκη, για τον οποίο έχει πει ότι είναι ο πολιτικός του πατέρας.
Οι εκτιμήσεις είναι ότι επρόκειτο για μια… αντιντορική κίνηση, με την οποία ήθελαν να στείλουν οι οργανωτές της εκδήλωσης το μήνυμα ότι δεν είναι τίποτε δεδομένο…
Ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση…

oΜΕΣΑ στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει, ουσιαστικά, στη Ρηγίλλης η συζήτηση για τη λίστα με τους υποψήφιους των ευρωεκλογών. Κατά συνέπεια, όπως μου επισημαίνουν αρμοδίως, όσα ονόματα ακούγονται τις τελευταίες εβδομάδες κινούνται στη σφαίρα της… παραφιλολογίας! Ας πούμε θέμα για τον Σταύρο Δήμα δεν έχει τεθεί στο Μαξίμου. Σημειώνω ότι ο επίτροπος ήρθε προ ημερών στην Αθήνα, συναντήθηκε με πολλούς και διαφόρους, αλλά δεν είδε τον Κ. Καραμανλή. Όπως επίσης και για τον Χρήστο Παναγόπουλο της ΕΡΤ, που θα το έβλεπε σαν… διέξοδο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην κρατική τηλεόραση. Τελευταίο στη λίστα προστέθηκε το όνομα της πρώην βουλευτού Ζέτας Μακρή, η οποία θέλει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση. Το όνομά της είχε ακουστεί και για τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά προτιμήθηκε η… Φεβρωνία.

oΔΕΝ αποκλείει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Ιούνιο, ο Θ. Ρουσόπουλος, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε να πάνε όσο μακρύτερα γίνεται. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του, ο τέως υπουργός αναγνωρίζει ότι η κατάσταση για τον ίδιο στην Περιφέρεια Αττικής είναι αρνητική, αλλά όχι τόσο, όσο έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση, τα ευρήματα της οποίας αμφισβητεί ευθέως και δεν είναι ο μόνος. Όπως λέει έχει στα χέρια του αποτελέσματα άλλης δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία ποσοστό της τάξης του 60% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύει λοιπόν ότι αν οι εκλογές διεξαχθούν το 2010 θα καταφέρει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και δεν θα έχει πρόβλημα να εκλεγεί βουλευτής.

oΗ έξαρση της εγκληματικότητας αποτελεί μια καλή αφορμή, όπως αντιλαμβάνομαι, και για το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που πολιτεύονται στην Α΄ Αθηνών, αφού στη σκληρή κριτική κατά του Προκόπη Παυλόπουλου πρωτοστατούν όσοι εκλέγονται ή θέλουν να εκλεγούν στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Έχουμε και λέμε: Ντόρα, Αβραμόπουλος, Αλογοσκούφης, Γιαννάκου, Πιπιλή κ.ά. αναφέρθηκαν στο κλίμα ανασφάλειας που διαμορφώνεται στην κοινωνία και ότι αυτό μπορεί να… χαντακώσει την κυβέρνηση! Στην περίπτωση που σας διαφεύγει, ο κ. Παυλόπουλος εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια.


Σχολιάστε εδώ