δημοτικές παρωδίες

• Στον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό πέταξε το… μπαλάκι της αποκατάστασης 400 συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί επί εποχής Μπεσμπέα και σήμερα είναι… μετέωρος ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συμβασιούχων, ο υπουργός τους είπε ότι το κράτος δεν έχει λεφτά κι αν θέλει να τους αποκαταστήσει ο νομάρχης Αθηνών, ας βρει εκείνος τα χρήματα.

• Με 730 άτομα διαφόρων κλάδων θα συνάψει σύμβαση μίσθωσης έργου για χρονικό διάστημα μέχρι ενός έτους ο Δήμος Αθηναίων. Αναλυτικά:
– 350 άτομα θα απασχοληθούν στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα.
– 50 άτομα με έργο τη μεταφόρτωση με οχήματα του δήμου των διαχωρισμένων υλικών.
– 60 άτομα με έργο τη συλλογή, διαχωρισμό και προώθηση από εγκαταλειμμένες οικίες και ακάλυπτους χώρους των ανακυκλώσιμων υλικών προς ανακύκλωση.
– 30 με έργο τη μεταφορά με οχήματα του δήμου των διαχωρισμένων απορριμμάτων.
– 190 με έργο τον καθαρισμό των διαχωριστικών νησίδων.
– 50 με έργο τη μεταφορά με οχήματα του δήμου των δασικών προϊόντων από τα σημεία συλλογής στις εγκαταστάσεις πρασίνου από όπου θα προωθηθούν προς λιπασματοποίηση.

***

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού στην ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου μεταξύ της οδού Ρηγίλλης, του Βυζαντινού Μουσείου και του Ωδείου Αθηνών, όπου, σύμφωνα με τα ευρήματα, λειτουργούσε στην αρχαία Αθήνα το Λύκειο του Αριστοτέλη. «Εντός του Απριλίου», δεσμεύτηκε ο κ. Σαμαράς, «θα αντικατασταθεί η ακαλαίσθητη περίφραξη που υπάρχει σήμερα, με μια νέα, αντίστοιχη με αυτή του Βυζαντινού Μουσείου, που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν τον χώρο και να απολαμβάνουν τη φυσική του ομορφιά αλλά και το μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει».
Επίσης, η Φωτεινή Πιπιλή υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής Δημ. Σιούφα πρόταση για να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας με θέμα τη διάσωση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου και των συνοικιών της Αθήνας.
Όπως αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ, η συζήτηση που προτείνει θα είναι πολλαπλά χρήσιμη γιατί θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις που θα ενεργοποιήσουν πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, υπουργεία, οργανισμούς κ.λπ.

***

Τα προβλήματα της Αττικής έθεσε στον ΥΠΕΧΩΔΕ ο Απ. Σταύρου

Την παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά για την επίλυση των χωροταξικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων της Αττικής ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Απ. Σταύρου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του στη Βουλή.
Έθεσε στον υπουργό το θέμα της προστασίας του Πεντελικού, της Πάρνηθας, του Υμηττού και της Λαυρεωτικής και αναφέρθηκε στα οξυμμένα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις ζώνες προστασίας τους που έχουν καθοριστεί. Υπογράμμισε μάλιστα ότι προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στους ιδιοκτήτες των οποίων έχουν δημευθεί οι ιδιοκτησίες τους, θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί το εύρος και η έκταση των ζωνών και να αποδεσμευθούν οι πάσης φύσεως γεωργικοί κλήροι της αγροτικής νομοθεσίας που προέρχονται είτε από αναγκαστική απαλλοτρίωση είτε από εκούσια μεταβίβαση, καθώς και οι νομίμως υφιστάμενες ιδιοκτησίες και τα παραχωρητήρια.
Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη συνενώσεων γειτονικών ιδιοκτησιών, κάτι το οποίο εξετάζει ο κ. Σουφλιάς.

Παρέμβαση Κακλαμάνη ζητά
ο νομάρχης Κυκλάδων

Την παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη ως προέδρου της ΚΕΔΚΕ ζητά ο νομάρχης Κυκλάδων Δημ. Μπάιλας για να δοθεί η δυνατότητα στα περιφερειακά ΚΕΚ να νομιμοποιούνται να παρέχουν υπηρεσίες κατάρτισης στελεχών ΤΑ, άσχετα αν είναι θετικής εμβέλειας ή όχι.
Με το δεδομένο ότι τα ΚΕΚ παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, είτε είναι εθνικά είτε τοπικά, ο νομάρχης διερωτάται για ποιον λόγο να αποκλείονται από τους διαγωνισμούς τα τοπικά. Μήπως για να εξυπηρετηθούν κάποια ιδιωτικά ΚΕΚ;
Για τον λόγο αυτόν, καταλήγει ο νομάρχης, προχωρήσαμε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ΚΕΚ της ΤΑ. Στη διαδικασία αυτή καλεί τον Ν. Κακλαμάνη να στηρίξει τους ΟΤΑ, τόσο με το κύρος του ως πολιτικού όσο και με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΚΕΔΚΕ.

Αφορμές για σχόλια

Θετικές οπωσδήποτε οι καλές σχέσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγοράς, αρκεί βεβαίως να κινούνται σε όρια που να μη δίνουν αφορμή να εκτίθεται κανείς. Ή ακόμη και να παρεξηγηθεί. Δεν βλέπουμε λοιπόν με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της ημερίδας που διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη από κοινού ο υπεύθυνος των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ε. Κολλάτος και το Παράρτημα Νεολαίας Παναθηναϊκή, σε συνεργασία με την Creta Farm για τη στεφανιαία νόσο και τη μεσογειακή διατροφή. Μήπως είναι καλύτερα να αποφεύγονται οι πολλές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρείες, καθώς ενίοτε δίνουν λαβές για σχόλια ή υπόνοιες;

Πολυτεχνείο-Μουσείο…

Άναψαν και πάλι οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει ή όχι να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο με αφορμή τα νέα επεισόδια από τους «κουκουλοφόρους» στο κέντρο της Αθήνας.
Μήπως όμως θα ήταν καλύτερα, μέχρι να συμφωνήσουμε και να πάρουμε μια απόφαση για το άσυλο, να πάμε σε κάτι πιο πρακτικό και πιο εύκολο;
Αναφερόμαστε σε παλιότερη πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κ. Σκανδαλίδη, να μεταφερθούν οι ακαδημαϊκές λειτουργίες του Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και να γίνει ενοποίηση του χώρου του ιστορικού κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, ώστε να αποτελέσει ένα μεγάλο πάρκο στο οποίο θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες της περιοχής, Αθηναίοι και επισκέπτες. Να πέσουν τα κάγκελα με εξαίρεση εκείνα που περιφράζουν τον χώρο των εγκαταστάσεων μπροστά από την Πατησίων, τα οποία συμβολίζουν την ιστορική εξέγερση. Η Πρυτανεία να γίνει Μουσείο των Αγώνων του Φοιτητικού Κινήματος, το κτίριο «Γκίνη» να διατεθεί σε ομάδες νέων για να προάγουν την ελεύθερη έκφραση και να δημιουργήσει ο Δήμος Αθηναίων, σε κτίριο των εγκαταστάσεων, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, υποδομές κοινωνικής ένταξης μεταναστών και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Πεθαίνουν τα δέντρα

Αυθαίρετες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα σκοτώνουν τα δέντρα στη λεωφόρο Υμηττού στο Παγκράτι. Οι κατασκευές συνεχίζουν να στήνονται και έρχονται να εγκλωβίσουν και τις υπόλοιπες μουριές, γεγονός που σημαίνει ότι κάποια στιγμή η Υμηττού, που είχε αρκετά δέντρα παλαιότερα, θα φτάσει να μην έχει ούτε ένα δένδρο. Ήδη, σύμφωνα με καταγγελίες του κ. Αναγνωστόπουλου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Η Αθήνα Αλλά-ζει» τα δέντρα που έχουν κοπεί στην περιοχή ανέρχονται σε 14. Την ίδια ώρα, εξέδρα καταστήματος στο 113 της οδού Υμηττού έχει περιλάβει τρεις μουριές, οι οποίες είναι πλέον καταδικασμένες σε θάνατο. Θα πεθάνουν δηλαδή τα δέντρα για χάρη των καφετεριών;

Στο επίκεντρο οι κάδοι

Αλήθεια, με ποια ποιοτικά κριτήρια εγκρίθηκε η παραλαβή των 1.000 επιπλέον κάδων απορριμμάτων στη θέση εκείνων που καταστράφηκαν στη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων του περασμένου Νοεμβρίου; Ναι μεν, καλώς ή κακώς, η δημοτική αρχή έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί στην εταιρεία από την οποία ο δήμος προμηθεύτηκε τους 5.000 γνωστούς κάδους που βρίσκονται σήμερα στους δρόμους και των οποίων η χρηστικότητα μάλλον αποδεικνύεται ανεπαρκής αφού δεν διαθέτουν ούτε μηχανισμό για ν’ ανοίγουν, όμως είθισται οι νέες προμήθειες να συνοδεύονται και από κάποια στοιχεία αναβάθμισης του προϊόντος. Υπήρξαν στην προκειμένη περίπτωση; Κι αν ναι, ποια είναι και πότε θα γνωστοποιηθούν και επίσημα και με στοιχεία που θα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές;


Σχολιάστε εδώ