Για «συμφωνία» που δεν τηρήθηκε μιλάει ο ΛΑΟΣ

ΕΝΤΟΝΗ δυσαρέσκεια επικρατεί στον ΛΑΟΣ με τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της συνεργασίας των δύο κομμάτων.
Στελέχη του υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση που είχε ο Γ. Καρατζαφέρης με τον Κ. Καραμανλή, ο πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι η Ν. Δημοκρατία θα ακολουθήσει τακτική ανακωχής και δεν θα επικρίνει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο τις απόψεις του ΛΑΟΣ.
Αντίθετα, έπειτα από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέφερε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ δεν συνεργάζεται με τα «άκρα».
Θεωρούν λοιπόν ότι ο κ. Καραμανλής δεν τήρησε τη «συμφωνία», εξ ου λένε και η έντονη αντίδραση του Γ. Καρατζαφέρη τις επόμενες ημέρες.
Στελέχη του ΛΑΟΣ ισχυρίζονται ότι η αλλαγή στη στάση του πρωθυπουργού έχει να κάνει με τις πιέσεις που άσκησε η Ντ. Μπακογιάννη η οποία είναι εξοργισμένη με τη σκληρή κριτική που της κάνει ο κ. Καρατζαφέρης.
Αυτό, ωστόσο, διαψεύδεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, από το οποίο τονίζεται ότι ο κ. Καραμανλής ανέκαθεν ήταν κατά της συνεργασίας, δεν άλλαξε άποψη και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε συμφωνία με τον κ. Καρατζαφέρη.
Το άδοξο τέλος στο φλερτ προκάλεσε δυσφορία και σε καραμανλικούς βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα απέφευγαν να επικρίνουν τον κ. Καρατζαφέρη, με την εντύπωση ότι υπήρχε στο παρασκήνιο διαδικασία προσέγγισης.


Σχολιάστε εδώ