ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ

Το «Π» είχε αποκαλύψει την… μπόρα που ερχόταν στον χώρο της διανομής των εφημερίδων και των περιοδικών και που από αύριο ξεσπάει. Οι εφημεριδοπώλες ανακοίνωσαν στάση εργασίας από τις 6 μέχρι τις 10 το πρωί και προειδοποιούν για άλλη.
Οι διοικήσεις των πρακτορείων, μετά την εξέλιξη αυτή, έστειλαν έγγραφο στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, στο οποίο τονίζουν ότι επειδή οι εφημεριδοπώλες αντέδρασαν στην αλλαγή του τρόπου αμοιβής τους, που πλέον γίνεται με τον υπολογισμό του ποσοστού τους επί της καθαρής αξίας των εντύπων, αφαιρούμενου του ΦΠΑ, πρότειναν να γίνει προσφυγή σε τρίτη Αρχή, όπως τα υπουργείο Οικονομικών ή τα Σώμα Ορκωτών Λογιστών, προκειμένου να υπάρξει η πλέον ενδεδειγμένη γνωμάτευση επί της διχογνωμίας που υπάρχει.
Αντί απάντησης όμως, αναφέρεται στο έγγραφο των πρακτορείων, οι εφημεριδοπώλες άρχισαν να καθυστερούν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα σήμερα να χρωστάνε περίπου 4 εκατ. ευρώ, να απειλούν ότι θα αποχωρήσουν από το υφιστάμενο μηχανογραφικό σύστημα και να εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις με πρώτη την αυριανή στάση.
Οι διοικήσεις των προεδρείων, τέλος, καλούν την ΕΙΗΕΑ να ασκήσει την επιρροή της ώστε να αποτραπεί κάθε ενέργεια που θα άπτεται της ελεύθερης και απρόσκοπτης διανομής του Τύπου.


Σχολιάστε εδώ