Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει ισχυρός λαός, λέει το ΚΚΕ

Ήδη την περασμένη Τρίτη, το ΠΑΜΕ οργάνωσε με επιτυχία συγκεντρώσεις σε εξήντα τέσσερις πόλεις της χώρας με αιτήματα τα οποία κατέτειναν στο ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο και κανένα πρόσχημα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα «σπασμένα» της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, στελέχη του προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος του οποίου κ. Μυλωνάς -όπως καταγγέλθηκε- παρά την κερδοφορία της επιχείρησής του ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση εργασίας για 6,5 ώρες την ημέρα με μείωση του μισθού τους κατά 20%, περίπου.
Στο ΚΚΕ, παρατηρώντας τις πολιτικές εξελίξεις, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία και υπογραμμίζουν ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και γενικότερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου επιδιώκουν ισχυρή κυβέρνηση «της συναίνεσης» προκειμένου να επιβληθούν ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα τη διεθνή οικονομική κρίση.
Με βάση την παραπάνω εκτίμηση, τα στελέχη του Περισσού τονίζουν διά στόματος Αλέκας Παπαρήγα στην «Καθημερινή» ότι το ζήτημα είναι «όταν γίνουν οι εκλογές ο λαός να φτάσει στις κάλπες με την πάλη του και με ψήφο που θα ανατρέψει το σημερινό πολιτικό σκηνικό». Ως εκ τούτου, ζητάνε ψήφο καταδίκης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ψήφο ενίσχυσης του ΚΚΕ ακόμα και από ψηφοφόρους που δεν συμφωνούν μαζί του σε όλα τα πολιτικά ζητήματα. Στα σενάρια δε που αναφέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μη σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές απαντούν ότι «αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει ισχυρός λαός» και τονίζουν ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ μετά τις εκλογές αποτελεί εγγύηση για την καθημερινή ζωή των εργαζομένων ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.
Η σκληρή κριτική στα κόμματα του δικομματισμού δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μένει στο απυρόβλητο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το ΚΚΕ έχει σταθερό και επιθετικό μέτωπο. Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στην πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση «Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου» -είναι ο προγραμματικός στόχος του ΚΚΕ- γιατί το κόμμα αυτό δεν συμφωνεί με τη γραμμή της «αντιμονοπωλιακής πάλης». Και αυτό για τον λόγο ότι -σύμφωνα με την ανάλυση του ΚΚΕ- το πιο ισχυρό όπλο και ο μηχανισμός που έχουν διαμορφώσει τα μονοπώλια στην Ευρώπη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτήν όχι μόνο δεν την αντιμάχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη θεωρεί κιόλας μονόδρομο. Οι κατά καιρούς μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά του συνθήματα, λένε στο ΚΚΕ, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον καιροσκοπισμό του ούτε τις σοσιαλδημοκρατικές χρεοκοπημένες αντιλήψεις που καλλιεργεί.
Με το βλέμμα φυσικά στις επικείμενες ευρωεκλογές όπου στον Περισσό βάσιμα εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβουν αυτοί την τρίτη θέση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, το ΚΚΕ καθημερινά στη δράση του και σταθερά έχει μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο και τις τριβές που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΝ και δημιουργούν απογοήτευση σε μερίδα αριστερών ψηφοφόρων που είχαν στρέψει το βλέμμα τους στην Κουμουνδούρου. Την απογοήτευση αυτή θέλει να την καρπωθεί το ΚΚΕ, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια και σταθερότητα αντιμάχεται το σύστημα και τον δικομματισμό χωρίς να «κλείνει το μάτι» σε έναν από τους
δύο εταίρους του όπως κατά την εκτίμηση του Περισσού κάνει ο ΣΥΝ έναντι του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ