Τολμήστε μέτρα, ακόμη κι αν πρέπει να πονέσουν κάποιοι

Περνάνε οι μέρες και μέτρα αποφασιστικά, ακόμη και τολμηρά, για να οχυρωθεί η αγορά και να προστατευθούν, όσο είναι δυνατόν, με βάση και την κατάσταση της οικονομίας, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, αλλά και οι καταναλωτές, δεν είδαμε μέχρι στιγμής, κύριε πρωθυπουργέ! Κι αυτή η δυστοκία, η αναβλητικότητα αυξάνει την ανησυχία. Όσο δεν βλέπει ο κόσμος της αγοράς ουσιαστικές παρεμβάσεις, τόσο πέφτει το ηθικό, βαραίνει το άσχημο ψυχολογικό κλίμα. Πάρτε μέτρα για τον τουρισμό πριν βουλιάξει η μοναδική βιομηχανία που έχουμε. Δώστε κίνητρα για να έρθουν ξένοι τουρίστες. Στηρίξτε τον ελληνικό τουρισμό, ζητήστε απʼ όλους, ξενοδόχους και εστιάτορες, πρωτίστως, να κατεβάσουν τις τιμές και να έχουν ποιότητα, γιατί αυτοί θα πληρώσουν πρώτοι μια δραστική μείωση της τουριστικής κίνησης, που ήδη μιλούν για 20%! Δεν είναι τυχαίο ότι στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, όπως στην πρόσφατη του Βερολίνου, ουρές ήταν στα περίπτερα της Τουρκίας και της Αιγύπτου, γιατί πρόσφεραν πάμφθηνα πακέτα, ενώ τα περίπτερα άλλων χωρών και το δικό μας ήταν σχεδόν άδεια!

Θα πρέπει εσείς προσωπικά, κύριε Καραμανλή, να παρέμβετε στην Ουάσινγκτον για να ανακληθεί η άθλια ταξιδιωτική οδηγία, που βγάζει… μπαρουτοκαπνισμένες ζώνες την Ομόνοια και τα Εξάρχεια, σαν να μην υπάρχουν στη Νέα Υόρκη περιοχές όπως το Χάρλεμ όπου δεν μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορήσει.

Χωρίς καθυστέρηση, τώρα, μέτρα, κύριε Καραμανλή. Ακόμη κι αν πρέπει να πονέσουν κάποιοι… Ακόμη κι αν ανήκουν στον χώρο σας. Αρκεί να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αποδείξτε ότι μπορείτε. Το ʼχουμε ξαναπεί. Θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Στις κρίσεις φαίνεται ο ηγέτης… Αποδείξτε το.


Σχολιάστε εδώ