Τεράστια ποσά ως επιστροφή ΦΠΑ σε ανύπαρκτες εταιρείες!

Την ώρα λοιπόν που τα έσοδα έχουν πιάσει πάτο (όπως θα ‘λεγε και ο τέως «τσάρος» κ. Αλογοσκούφης), σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες επιστρέφονται με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, μέσω προσωρινού ελέγχου ΦΠΑ (εξαγωγές, επενδυτικά αγαθά) σε ΔΟΥ των Αθηνών, αλλά πιθανότατα και αλλού, τεράστια ποσά (μιλούν για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) σε επιχειρήσεις. Εταιρείες με έναρξη το 2008, στεγασμένες σε χώρο από 8 έως 12 τ.μ., με μηδέν προσωπικό, εξάγοντας ποιος ξέρει τι, ζητούν και εισπράττουν μεγάλα ποσά ΦΠΑ, και συγκεκριμένα 350.000 ευρώ μέσα σ’ έναν μήνα.

Άραγε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου το γνωρίζει; Κι αν όχι, έχετε τους μηχανισμούς και ασφαλώς τη βούληση να ελέγξετε τι πραγματικά συμβαίνει. Και τότε σίγουρα θα πέσετε από τα σύννεφα.

Αν η μη καταβολή ΦΠΑ είναι φοροκλοπή, η επιστροφή ΦΠΑ σε ανύπαρκτες επιχειρήσεις είναι φορολογικό έγκλημα.

Μια έρευνα σε βάθος από τους οικονομικούς επιθεωρητές στις επιστροφές ΦΠΑ που έχουν δοθεί ίσως λύσει και το πρόβλημα της χώρας όσον αφορά το σκέλος των δημοσίων εσόδων. Και έτσι θα απαλλαγείτε, κύριε Παπαθανασίου, από τον πονοκέφαλο που αποκτήσατε με την προαγωγή σας.


Σχολιάστε εδώ