ΣΥΜΦΩΝΙΑ «ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ» ΜΠΟΜΠΟΛΑ – ΨΥΧΑΡΗ

Η συμφωνία κορυφής περιλαμβάνει την αποδοχή των δραστηριοτήτων της μιας πλευράς από την άλλη, χωρίς επικρίσεις, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι εντάσεις της προηγούμενης περιόδου, όταν για παράδειγμα το «Βήμα» στο κυριακάτικο φύλλο του αναρωτιόταν για τα έργα που έχει πάρει ο Άκτωρ από την κυβέρνηση.

Ως δείγμα γραφής της συμφωνίας θεωρείται η πρωτοφανής κίνηση για την απόσυρση του αρνητικού δισέλιδου δημοσιεύματος για τον Γιάννη Πρετεντέρη από τα φύλλα που κυκλοφόρησαν στο Λεκανοπέδιο και από την ηλεκτρονική έκδοση. Το δισέλιδο αυτό υπάρχει στις εφημερίδες που κυκλοφόρησαν στην επαρχία, αποσύρθηκε όμως από τα φύλλα που κυκλοφόρησαν στην Αθήνα. Η εφημερίδα έγραφε για την επίθεση που εξαπέλυσε με ειρωνικά σχόλια το «Βήμα» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου για το γεγονός ότι ταξίδευε από Λονδίνο προς Αθήνα στην οικονομική θέση. Το γεγονός όμως αυτό της λογοκρισίας, την οποία αποδέχθηκε η διεύθυνση του «Θέματος», δεν πέρασε απαρατήρητο στο διαδίκτυο.

Στο blog krogias.blogspot.com αναρτήθηκε το επίμαχο δημοσίευμα που υπήρχε στα φύλλα της επαρχίας και αποσύρθηκε.

Στο ίδιο φύλλο, στην προσωπική του στήλη, ο Θέμος Αναστασιάδης προσπάθησε να προαναγγείλει τη σταδιακή αλλαγή του «Θέματος», με αποκατάσταση των σχέσεών του με τον Σταύρο Ψυχάρη, γράφοντας:«Πήγαμε και τα ‘πιαμε προχθές μέχρι τελικής πτώσεως με τον Σταύρο για να πνίξουμε τον πόνο μας. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τιτάνιες μάχες για τις πρωτιές, να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου, να μας την πέφτει ο κάθε περαστικός… κι όλα τα media να ασχολούνται με το ποιος φεύγει και ποια έρχεται σε κάθε πρωινάδικο».


Σχολιάστε εδώ