στα Ενδότερα των ομάδων

Στον… πόντο επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, το ρεπορτάζ μας για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη. Όπως επαληθεύτηκαν και οι φόβοι μας για επεισόδια.

Διότι αποδείχθηκε ότι δεν αρκούν οι δικές μας ευχές, αλλά χρειάζεται και σοβαρή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως απαιτούνται έξυπνοι χειρισμοί για να μην προκληθεί αύξηση της έντασης από ανθρώπους που δεν είχαν την παραμικρή πρόθεση να αναμειχθούν σε επεισόδια.

Από την Πέμπτη, όμως, η «βεντέτα» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό απειλεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Νέο σημείο τριβής αποτελεί η προσπάθεια που έκαναν οι νομικοί του Ολυμπιακού να αποδώσουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τις ευθύνες για την επίθεση στον Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο δικηγόρος των «ερυθρολεύκων» είπε ξεκάθαρα στην πειθαρχική επιτροπή ότι «το άτομο που επιχείρησε να χτυπήσει τον Νικοπολίδη συνδέεται άμεσα με τον ΠΑΟΚ» και απέδωσε στη συγκεκριμένη σχέση το γεγονός ότι γλίτωσε τη σύλληψη. Μια φράση που προκάλεσε νέα έκρηξη στη Θεσσαλονίκη και όποιος μπορεί να ερμηνεύσει όσα γράφονται στα διάφορα φόρουμ, τότε θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες ώρες τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν, ωστόσο, ότι και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ περιμένουν δύσκολες ώρες όταν θα κατηφορίσουν στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα. Ακούγεται στην πιάτσα ακόμα και για μπλόκα στην Αχαΐα εάν επιλέξουν οι Θεσσαλονικείς τη διαδρομή από τη Στερεά Ελλάδα αντί της Αθήνας.

Στην Τούμπα, πάντως, έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα. Διότι η εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ μόνον τιμητική δεν είναι για την προσπάθεια του Ζαγοράκη.

Το κατάλαβε και ο Σάντος, ο οποίος στα ντέρμπι παρουσιάζεται υπερβολικά αγχωμένος. Γιʼ αυτό ξέσπασε όταν του έγινε η ερώτηση αναφορικά με την αδυναμία της ομάδας του να νικήσει κάποιον από τους μεγάλους αντιπάλους της.

Γενικώς κατά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αρκετές ομάδες προχώρησαν στην απομυθοποίηση προπονητών και ουσιαστικά άνοιξαν τον δρόμο για να γίνουν πολλές αντικαταστάσεις την επόμενη περίοδο.

Μόνον η ΑΕΚ μοιάζει σίγουρη για τον τεχνικό που διαθέτει. Φυσικά και η Ξάνθη, η οποία προχώρησε στην πρόσληψη του Βόλφγκανγκ Βολφ.

Επί δύο χρόνια τον ήθελε ο Πανόπουλος τον γερμανό προπονητή, αλλά τις προηγούμενες φορές οι συζητήσεις κολλούσαν στο οικονομικό. Έριξε, όμως, ο Βολφ νερό στο κρασί του και βρέθηκε η χρυσή τομή!

Λίγες μόλις ημέρες μετά το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Παράσχο, πάντως, ο Στέλιος Κατρακυλάκης ταξίδεψε κάτω από απόλυτη μυστικότητα για τη Ρουμανία. Στο Βουκουρέστι, ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης ήρθε σε επαφή με δύο προπονητές και συγκεκριμένα τους Γκεόργκι Χάτζι και Μάριους Λάκατους, εξετάζοντας την προοπτική της συνεργασίας τους. Ο «Μαραντόνα των Βαλκανίων» όπως αποκαλούνταν ο Χάτζι τα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχει συνεργαστεί με την Εθνική Ρουμανίας, τη Στεάουα Βουκουρεστίου, τη Γαλατασαράι και την Μπούρσασπορ.

Από την άλλη πλευρά, ο Λάκατους παραιτήθηκε από την Στεάουα Βουκουρεστίου μετά την ήττα (5-3) από τη Λιόν στη φάση των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και από τότε αναζητεί τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας. Και οι δύο μπήκαν στη λίστα του Πανόπουλου για το μέλλον.

Τι σας έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού; Μαθαίνω, λοιπόν, ότι τις τελευταίες μέρες γίνονται κινήσεις για να τεθεί εκτός ομάδας το δεξί χέρι του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ο Στάθης Νικολούζος.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στον Πειραιά, εάν φύγει ο συγκεκριμένος παράγοντας θα δραστηριοποιηθεί στη θέση του ένας εκλεκτός όσων βλέπουν αρνητικά τη συμμετοχή του Αγγελόπουλου στο «ερυθρόλευκο» βόλεϊ. Και φυσικά θα οδηγήσουν τον επιχειρηματία στην πλήρη αποστασιοποίησή του.

«Βλέπω ότι εφαρμόζεται στην ομάδα η τακτική της αλεπούς, που όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια», μού έλεγε ένας συνδεσμίτης που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στον Ολυμπιακό. Τι εννοούσε; Πως κάποιοι επειδή δεν μπορούν να συναγωνιστούν τον Αγγελόπουλο στο οικονομικό επίπεδο, για να μη μείνουν έξω από τις εξελίξεις, προσπαθούν να τον απογοητεύσουν, ώστε να φύγει εκείνος και να γίνουν τα απόλυτα αφεντικά στο ΤΑΠ.

Θα αρχίσουν να σκάνε η μία προσφυγή μετά την άλλη στον ΟΦΗ. Όπως ακούγεται έντονα στο Ηράκλειο, πολλοί παίκτες έχουν διπλωμένες δόσεις και συνεπώς μπορούν να καταθέσουν προσφυγές και να μείνουν ελεύθεροι.

Ο κίνδυνος έχει γίνει αντιληπτός από τον Φανούρη Βατσινά. Όπως, όμως, έχει στριμωχθεί οικονομικά, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

Εκείνο, όμως, που έχει σημασία για τον ΟΦΗ είναι ότι μπορεί να υποβιβαστεί η ομάδα του Ηρακλείου και παράλληλα να ψάχνει παίκτες για να στηθεί από την αρχή. Γιʼ αυτό και γίνονται σκέψεις να πουληθούν έγκαιρα κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων όπως ο Σίμιτς και ο Μονιάκης.

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη τα έβαλαν αρκετοί την περασμένη Κυριακή μετά την εντυπωσιακή απόδοση του Μίλος Τεόντοσιτς στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Σέρβος πήρε μόνος του το ματς και πολλοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον «δράκο» επειδή τον άφησε εκτός αποστολής στον τελικό Κυπέλλου.

Αξίζει, πάντως, να αποκαλύψουμε ότι σε εκείνο το ματς, ο Τεόντοσιτς ήταν τιμωρημένος. Απλά ο Γιαννάκης δεν το είχε το βγάλει προς τα έξω με συνέπεια να στηθεί στο απόσπασμα, διότι έλειψε πολύ ο συγκεκριμένος παίκτης από τον Ολυμπιακό στον τελικό.

Έτσι αποφάσισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» να δημοσιοποιήσει αμέσως το πρόβλημα με τον Σχορτσιανίτη. Για να μην την πατήσει όπως με τον Τεόντοσιτς.

Χαμός έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κέρκυρα όπου έπαιξαν η τοπική ομάδα και ο ΠΑΣ Γιάννενα. Μιλάμε για σκηνές που επιβεβαίωναν όσους συγκαταλέγουν την ποδοσφαιρικό Ελλάδα στις τριτοκοσμικές χώρες.

Είναι ενδεικτικό ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την πρόσβαση των φιλοξενούμενων στα αποδυτήρια και οι παίκτες του ΠΑΣ άλλαξαν στο… φέρι μπόουτ.

Γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Μα, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κορυφή του Πρωταθλήματος και να αποφευχθούν οι περιπέτειες της… Καβάλας.

Ο Ψωμιάδης, άλλωστε, επένδυσε πολλά! Περισσότερα και από τον ΠΑΣ και από τον Ατρόμητο.

«Θα ήταν κρίμα κι άδικο να χάσει την άνοδο με τέτοιο μπάτζετ», σχολίαζε πρόσφατα κάποιος στη… Λιβαδειά! Διότι κι εκεί ενδιαφέρονται πολύ για τον Μάκαρο.


Σχολιάστε εδώ