Σπατάλες

Κύριε Διευθυντά,
Έχουμε πραγματικά κουραστεί να ακούμε τις επικλήσεις κυβερνητικών παραγόντων και, κυρίως του πρωθυπουργού, για περιορισμό της δημόσιας σπατάλης και από την άλλη μεριά να διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση διαθέτει (ποια κυβέρνηση τα αγόρασε άραγε;) τρία αεριωθούμενα πολυτελή λίαρ τζετ, για να μετακινούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό με τεράστια ποσά («ΠΑΡΟΝ» – 1/3/09).
Μα ποιοι, τέλος πάντων, είμαστε; Το πλούσιο βασίλειο του Μπρουνέι; Ποιος δίνει τις διαταγές για την κίνηση αυτών των πανάκριβων αεροπλάνων; Δεν τα ελέγχει κανένας; Πού πηγαίνουν οι κύριοι γενικοί γραμματείς υφυπουργοί κ.ά. κάθε εβδομάδα; Διακοπές ή γουικέντ με τις οικογένειές τους;
Φοβούμαι ότι οι διάφοροι παρατρεχάμενοι θέλουν το κακό του πρωθυπουργού ή τουλάχιστον να επιτύχουν το ακατόρθωτο, δηλαδή να κάνουν πρωθυπουργό τον ΓΑΠ, αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά τους.
Στο θέμα βέβαια, αυτό φταίει και ο πρωθυπουργός που δεν δίνει το καλό παράδειγμα, δηλαδή να πουλήσει τα δύο τζετ και τα χρήματα αυτά να τα βάλει στο ταμείο των πτωχών. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά παραδείγματα εκτός των κυβερνητικών αεροπλάνων, που δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να πιστεύει ότι οι επικλήσεις για περιορισμό της σπατάλης είναι ακόμα μία φούσκα.
Με τιμή
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης
Καθηγητής ΑΠΘ


Σχολιάστε εδώ