Ποιοι θέλουν να τα διαλύσουν όλα;

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήλθε και η νέα «ταξιδιωτική οδηγία» των Αμερικανών, που πλήττει τον τουρισμό μας και γεννάει πλέον μεγάλα και σοβαρά ερωτήματα για τα κίνητρα και τις επιδιώξεις όσων βρίσκονται πίσω από αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα που ζούμε. Γεγονότα που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Το «ΠΑΡΟΝ» σε πρωτοσέλιδό του υπό τον τίτλο «Πού το πάνε; – Τι θέλουν;» (14 Δεκεμβρίου) και στο άρθρο μας «Πού μας πάνε;» (8 Φεβρουαρίου), κατέγραφε τις επικίνδυνες συνέπειες αυτών των φαινομένων («Ήρθαν οι πιστολέρο να επιτείνουν την αγωνία για το αύριο. Αδίστακτοι που σου λένε ωμά “Θέλουμε αίμα”…») και ανίχνευε τις ενδεχόμενες λύσεις, θέτοντας τον δάκτυλο εις τον τύπον των ήλων.

Ο πανικός από τα καθημερινά τυφλά χτυπήματα επιτείνεται από το γεγονός ότι η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε ένα καινούργιο «μαζικό φαινόμενο τρομοκρατίας» για το οποίο έχει παντελή έλλειψη πληροφόρησης. Οι τρομοκράτες θέλουν εκατόμβες θυμάτων και λουτρό αίματος, όπως «διαφημίζεται» και στην τελευταία προκήρυξη του «ΕΑ», με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα μεγάλης ισχύος που δεν έσκασε…

Αν, μάλιστα, αυτό συνδυαστεί με τη φοβία των αστυνομικών «να μην εμπλακούν», δημιουργείται η εικόνα αναρχούμενης Πολιτείας. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ πιστεύει πως τα τελευταία χτυπήματα δείχνουν απόπειρα δημιουργίας «μαζικών τρομοκρατικών οργανώσεων». Και έγινε στρατολόγηση στα «Δεκεμβριανά», όπου για έναν μήνα η Αθήνα μετατράπηκε σε «κόλαση φωτιάς», λεηλασίας και πλιάτσικου (τα λάφυρα δε από τα μαγαζιά της Αθήνας πωλούνται στα Τίρανα και σε άλλες αλβανικές πόλεις «μισοτιμής»)!

Από την άλλη, υπάρχουν εκτιμήσεις πως έγινε ξεσκαρτάρισμα εθελοντών και παρέμειναν όσοι θεωρήθηκαν ότι έχουν τα προσόντα.

Ο «στρατός» των τρομοκρατών έχει διπλό στόχο και στρατηγική και… εφόδιο ένα τυφλό μίσος. Θέλει τον μεγάλο αιφνιδιασμό και χτυπά εκεί που δεν το περιμένουν, όπως έγινε με τον καθηγητή Πανούση και την Παρασκευή το μεσημέρι στο Κολωνάκι.

Από την άλλη επιδιώκουν τον εξευτελισμό της Αστυνομίας, που πιάστηκε στον ύπνο.

Λένε μάλιστα ότι «θα τρίβετε τα μάτια σας από αυτά που ετοιμάζουν…».

Όλα αυτά που έγιναν στο Κολωνάκι και στη Θεσσαλονίκη επαναφέρουν το ερώτημα που από τον Δεκέμβρη θέσαμε. Ποιοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα; Ποιοι θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα, τι ζητούν; Και το γιατί, γιατί, γιατί, τίθεται από τον καθένα μας. Κι όσο δεν απαντιέται, τόσο θα αυξάνονται η αγωνία, ο φόβος, ο πανικός που ως συνέπεια θα έχουν να σκέπτεται κανείς να βγει από το σπίτι του, να κυκλοφορήσει στο κέντρο της Αθήνας.

Η προκήρυξη του Ε.Α.
Την ευθύνη για τις δύο τελευταίες επιθέσεις εναντίον της τράπεζας Citibank –στη Ν. Ιωνία, και στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο– ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας με προκήρυξή του στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». Στην προκήρυξη η οργάνωση αρνείται ότι με την επίθεση στην Κηφισιά ήθελε να προκαλέσει τον τραυματισμό αθώων πολιτών και κατηγορεί «τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της εξουσίας, δηλαδή τους δημοσιογράφους» ότι προχώρησαν σε μία «γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα, μιλώντας για τυφλό χτύπημα» και για επίθεση «τύπου Αλ Κάιντα».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, σκοπός της επίθεσης ήταν «να καταστραφεί η υποδομή της συγκεκριμένης πολυεθνικής, καθιστώντας επισφαλή την παρουσία της στον ελλαδικό χώρο» και προσθέτουν: «Επειδή, όμως, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ενέργειες με ωρολογιακούς μηχανισμούς και να προειδοποιούμε γιʼ αυτές σε ΜΜΕ, προκειμένου να εκτελούνται με ασφαλή τρόπο, δηλώνουμε πως αν υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη γνωστοποίηση προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και στις εκκενώσεις κτιρίων και περιοχών, με αποτέλεσμα να απειληθεί η ασφάλεια πολιτών, αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι η Αστυνομία και το δημοσιογραφικό μέσο που θα έχει λάβει το τηλεφώνημα» (σ.σ.: η οργάνωση υποστήριξε ότι είχε τηλεφωνήσει στα «ΝΕΑ», κάτι που διαψεύδει η εφημερίδα).

Να σημειώσουμε ότι και η «Σέχτα» στις προκηρύξεις της στοχοποίησε εφημερίδες και δημοσιογράφους και είπε ότι θα σκοτώνει αδιακρίτως αστυνομικούς. Η «λίστα», μάλιστα, με τους πιθανούς «στόχους» της τρομοκρατίας, που διέρρευσε από την ΕΛΑΣ στο «Βήμα», προκάλεσε τη διαθεσιμότητα τεσσάρων αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής και δημιούργησε πολλά ερωτήματα όχι μόνον για τον σκοπό της διαρροής της αλλά και για τα κριτήρια σύνταξής της.

Έξαρση εγκληματικότητας

Παράλληλα, με την εμφάνιση της τρομοκρατίας, η ανασφάλεια των πολιτών επιτείνεται κι από τα καθημερινά φαινόμενα έξαρσης της εγκληματικότητας. Δεκάδες ληστείες και παραβάσεις κάθε είδους γίνονται καθημερινά, ενώ υπάρχουν ολόκληρες περιοχές πλέον, που έχουν γκετοποιηθεί κι αποτελούν άβατο για την Αστυνομία.

Η δολοφονία της νεαρής υπαλλήλου της αλυσίδας «Γερμανός» για… τριακόσια ευρώ από αλλοδαπούς, η απειλή με χειροβομβίδα προχθές από άλλον αλλοδαπό, ευτυχώς, χωρίς θύματα, οι συνεχόμενες ληστείες σε σπίτια και μαγαζιά, έχουν φέρει σε απόγνωση τους πολίτες αλλά και τους αστυνομικούς, αφού κάθε απόπειρα αντιμετώπισης των κακοποιών μετατρέπεται σε πεδίο μάχης.

Μην ξεχνάμε πως οι αστυνομικοί, εκτός από το τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή τους, πολλές φορές προπηλακίζονται από τους πολίτες ως «φασίστες – δολοφόνοι» εάν σηκώσουν το όπλο τους εναντίον ληστών ή τρομοκρατών. Βλέπετε, η προσπάθεια απαξίωσης και στοχοποίησης της ΕΛΑΣ από τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες με τη βοήθεια διαφόρων… μαρκουτσοφόρων, φαίνεται να έχει πιάσει «τόπο»!

Τα ερωτήματα όμως, για τα κίνητρα της αναβίωσης της τρομοκρατίας και της μεγάλης έξαρσης της εγκληματικότητας, που δεν δικαιολογείται από την κρίση και την ανεργία, παραμένουν αναπάντητα…

Κοντά στους απαγωγείς

Σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομίας, προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.


Σχολιάστε εδώ