Περί συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έκανε αορίστου χρόνου πριν από λίγα χρόνια τους συμβασιούχους στον δημόσιο τομέα και εάν ασφαλιστικά τους βγάλει από το ΙΚΑ και τους βάλει στο Δημόσιο, θα δίνονται εκεί οι ασφαλιστικές εισφορές και θα σωθεί και ο ασφαλιστικός φορέας του Δημοσίου που κινδυνεύει.
Με αυτήν την κίνηση που έκανε τότε έβγαλε πολύ κόσμο από την αγωνία για το αβέβαιο μέλλον που είχε. Σε αυτόν τον εφιάλτη της ανεργίας που έχει χτυπήσει και τη χώρα μας, πρέπει να γίνει κάτι άμεσα ώστε και όσοι νέοι συμβασιούχοι εργάζονται τώρα στον δημόσιο τομέα να τακτοποιηθούν κι αυτοί. Να επιβιώσουν ζητούν. Να μην πέσουν στο σκοτάδι της ανεργίας. Να ηρεμήσουν ψυχικά όπως έγινε και με τους προηγούμενους συμβασιούχους. Η «λογική» του «γεμάτου λεωφορείου», που όταν είναι κόσμος στη στάση φωνάζει σε αυτούς που είναι μέσα «προχωρήστε μέσα να μπούμε κι εμείς, μη μείνουμε έξω» και μετά φτάνοντας το λεωφορείο στην επόμενη στάση οι ίδιοι που φώναζαν λένε στους απέξω «μείνετε έξω γιατί δεν χωράτε να μπείτε», είναι απαράδεκτη είτε προέρχεται από απλούς πολίτες είτε προέρχεται από μερικούς πολιτικούς.
Πρέπει να τακτοποιηθούν ΟΛΟΙ οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τώρα εργασία ως συμβασιούχοι στον δημόσιο τομέα. Μην τους ρίξετε κι αυτούς μελλοντικά στο σκοτάδι της ανεργίας. Η εργασία, δηλαδή η καθημερινή επιβίωση σε δύσκολους καιρούς, είναι υπεράνω κομμάτων. Οι πολιτικοί της χώρας δεν θα κερδίσουν τίποτα εάν βγάλουν και άλλους ανέργους. Είναι απαράδεκτη η «λογική» ό,τι κάνω εγώ καλώς το κάνω και όταν το ίδιο το κάνει ο άλλος κακώς το κάνει. Μην καταστρέφετε ζωές νέων ανθρώπων.
Μια αναγνώστρια


Σχολιάστε εδώ