Περί θητείας

lΕντελώς ανώριμα και ψηφοθηρικά, άρχισε ο κ. Μεϊμαράκης να σκορπίζει ψήγματα μεταβολών στη θητεία…

lΟρθώς η ΣΥΕΘΑ κ. Παπανδρέου απέρριψε κάθε συζήτηση περί του προβλήματος, αν δεν προηγηθεί η αναδιοργάνωση των Ε.Δ. (του Στρατού Ξηράς κυρίως).

lΟ Σ.Ξ. από πλευράς οργάνωσης βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση: υδροκεφαλισμός επετηρίδας, υπερπληθωρισμός μονάδων, ρουσφετολαγνεία, διαμερισματικός καταμερισμός, όχι σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες αλλά με κριτήριο την τόνωση της τοπικής αγοράς (!), συγκέντρωση κληρωτών σε μονάδες του κέντρου, απίσχναση μονάδων συνόρων, απώλεια ελέγχου στρατολογίας κ.ά.

lΑνυπότακτοι εσωτερικού το 2000: 5.521, το 2004: 14.950! Όποιος το «βαριέται», δεν πάει να καταταγεί, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν!

l«Η στράτευση στη χώρα μας έχει καταρρεύσει», δηλώνει με παρρησία (28/8/08) ο τ. ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, που ξηλώθηκε από τον κ. Καραμανλή γιατί έβαλε χέρι στους τρυφερούς βλαστούς αριστοκρατικών οικογενειών που δεν ήθελαν, επʼ ουδενί, να καταταγούν και το κατάφεραν.

l«Έφτασε περίοδος που σε τάγμα Θράκης υπηρετούσαν 30-50 άνδρες και στα γραφεία των Γεν. Επιτελείων και άλλων χώρων λούφας 8.000 έως 9.000», γράφει («Π» 8/3/09) η έμπειρη πένα του Αντγου ε.α. Ι. Ασλανίδη. Τα νούμερα συμπίπτουν με δικές μου έρευνες…

lΟι σοβαρές ατασθαλίες του ΠΑΣΟΚ φαντάζουν παιδικό πάρτι μπροστά στο όργιο της ΝΔ.

lΕδώ πρέπει να επικαλεσθούμε τον πατριωτισμό και το φιλότιμο κάποιου με βαριές επωμίδες, που πρέπει να αφήσει την καλοπέραση της «θεσούλας» και να βάλει τις φωνές. Να παραιτηθεί, αν χρειάζεται… Ήδη, όμως, προκάλεσα τα ειρωνικά χαμόγελα… Ξέχασα ότι η λέξη παραίτηση έχει διαγραφεί από τη στρατιωτική ορολογία…

lΣυμπέρασμα: Πολιτικοί, κομματισμός, κομματικά παράσιτα στα οποία έχει δοθεί εξουσία, σε συνεργασία με στρατιωτικούς, έχουν διαλύσει το στράτευμα.

Ιπτάμενα ερωτήματα

lΑν τολμήσω να ζητήσω δημοσίως πληροφορίες για πολεμικό υλικό, για το οποίο έχω καταγγελία, όσο αξιόπιστη κι αν είναι η πηγή μου, κινδυνεύω να δεχθώ μύδρους επί της κεφαλής μου από:

3 Την εταιρεία κατασκευής και τους αντιπροσώπους της.

3 Την ενταύθα πρεσβεία της χώρας κατασκευής.

3 Τους αγοραστές.

3 Τους μεσάζοντες που έχουν εμπλακεί και τα παπαγαλάκια τους.

lΑυτό γίνεται δυσχερέστερο, γιατί η στήλη δεν έχει το προνόμιο που έχουν άλλες… ανάδελφες, να τους έχουν διατεθεί, ως φιλική φιλοφρόνηση προς εξασφάλιση νώτων, τα τηλέφωνα υπουργών, αρχηγών και λοιπών Μανδαρίνων.

lΣυνήθως παίρνω το υλικό από ανθρώπους που υποσχέθηκαν στους ανωτέρους τους ότι θα το κρατήσουν μυστικό!

lΕπομένως, υποχρεωτικά, απομένει η απευθείας ερώτηση.

lΡωτάω, λοιπόν, ευσεβάστως και ευθέως, τον Α/ΓΕΑ Πτέραρχο Γ. Γιάγκο (τον οποίο ειλικρινά συγχαίρω γιατί κέρδισε την επαναδιαβεβαίωση της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης της κυβέρνησης και του εύχομαι σοφία και φρόνηση στα της διοίκησης της ΠΑ): «Υπάρχει, κ. Αρχηγέ, κάποιο θέμα διάβρωσης (corrosion) σε μερικά, λίγα ή πολλά, F–16 και ιδιαίτερα σε αυτά που φέρουν κινητήρα Pratt-Whitney; Αν ναι, πώς αντιμετωπίζεται; Έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση;» Ερωτώ, απλά.

lΕίμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο κ. Α/ΓΕΑ δεν θα μου απαντήσει. Τέτοια γραμμή έχουν οι Αρχηγοί από το ΥΕΘΑ: «Μην απαντάτε. Θα ρωτάνε, θα ρωτάνε, θα κουραστούν και θα το βουλώσουν…». Αυτό όμως είναι ήκιστα δημοκρατικό και δεοντολογικό. «Το αληθές είναι και πατριωτικό», είπε ο μέγας Σολωμός.

lΈπειτα, ο κ. Αρχηγός μού χρωστάει, δεν το ξεχνώ, μια άλλη απάντηση για τα συρματόσχοινα των αεροδρομίων. Θα περιμένω λίγο ακόμη και θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία. Θα φταίω εγώ;

lΚαλό ταξίδι στις ΗΠΑ,

κ. Αρχηγέ.

Πολωνική ειλικρίνεια

lΑντίθετα με μας, οι Πολωνοί δημοσιοποιούν τα προβλήματα των πολεμικών τους μέσων. Να γνωρίζει τα πάντα ο πολίτης που πληρώνει…

l Έχετε δει ποτέ κάποια ανακοίνωση που να αναφέρει π.χ. ότι τέσσερα καλοπληρωμένα υδροπτέρυγα Zubr είναι ανενεργά, ο χρυσοπληρωμένος ηλεκτρονικός πόλεμος είναι ανύπαρκτος, μέγας αριθμός μαχητικών F-16 στερείται συστήματος αυτοπροστασίας, τα αργυροπληρωμένα, επίσης, ελικόπτερα ΝΗ-90 δεν παραλαμβάνονται κ.λπ. κ.λπ.;

l Οι Πολωνοί, λοιπόν, μιλούν για ελαττωματικά F-16 που προμηθεύτηκαν από τη Lockheed (48 Block 527). Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τρία από αυτά παρουσίασαν σοβαρές μηχανικές βλάβες. Το πιο πρόσφατο περιστατικό (17 Φεβρ. ʼ09) αναφέρεται σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Okesic της Βαρσοβίας. Παιδικές ασθένειες;

lΕπειδή δεν γνωρίζω πολωνικά, τα σχόλια προέρχονται από μετάφραση σχετικού άρθρου των εφημερίδων «Dziennlk» και «Rzeczpospolita», οι οποίες αναφέρονται, με λεπτομέρειες, και σε άλλα περιστατικά.

Δράση βετεράνων

lΜε ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα ότι ο τέως στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, τ. γεν. διευθυντής ΕΠΥΕΘΑ, Πτέραρχος Στέλιος Πετρουλάκης, ανέλαβε σπουδαίο πόστο στον εκλογικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

lΕν τω μεταξύ, ο κ. Τσοχατζόπουλος, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (1/3/09), δηλώνει έτοιμος για νέους αγώνες για τον λαό και τονίζει ότι πρέπει να επανέλθουμε στο πνεύμα του ʼ81…

lΓιατί όχι και του 1996, όταν ομού με τον κ. Σημίτη δημιούργησαν ένα ισχυρό στράτευμα, φοβερά εξοπλισμένο;

Παρουσίαση της Boeing

lΤην προηγούμενη Τρίτη έγινε παρουσίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο, από μεγαλοστελέχη της Boeing του υποψηφίου για την Πολεμική μας Αεροπορία μαχητικού αεροσκάφους F-18 Super Hornet.

lΔιερωτώμαι αν όλα αυτά γίνονται για το θεαθήναι. Εφόσον η ελληνική πλευρά, εντελώς ανίκανη να λάβει τα μηνύματα των καιρών, φαίνεται να συνεχίζει το «παραμύθι» της «πολιτικής απόφασης», δηλαδή τις απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό, αγνοώντας προκλητικά τις ουσιαστικές επιχειρησιακές ανάγκες των κλάδων και την επιβαλλόμενη οικονομία και υπακούοντας στα κελεύσματα σκοπιμοτήτων και κυκλωμάτων.


Σχολιάστε εδώ