Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

>Να κοινοποιηθούν στη Βουλή τα πλήρη στοιχεία για τα έξοδα ταξιδιών, δημοσίων σχέσεων, πούρων, γευμάτων κ.λπ. της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητούν με ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Οι βουλευτές καταγγέλλουν «όργιο σπατάλης των υπέρογκα αμειβόμενων χρυσών γαλάζιων παιδιών», τη στιγμή που κλείνουν 40 καταστήματα ανά την Ελλάδα για οικονομικούς λόγους. Συγκεκριμένα ζητούν τους κωδικούς που χρηματοδοτούν «το πάρτι» αναφορικά με τα έξοδα λειτουργίας (αυτοκίνητα, συντήρηση, καύσιμα, κάρτες κ.λπ.), δημοσίων σχέσεων, φιλοξενίας, ταξιδιών εσωτερικού και εξωτερικού για τους πολυάριθμους συμβούλους, γενικούς διευθυντές, αναπληρωτές γενικούς διευθυντές της εταιρείας και να προσκομιστεί ο πλήρης κατάλογος των δώρων με αναφορά των ονομάτων των πελατών – αποδεκτών τους, που έχουν πληρωθεί από την Εθνική Ασφαλιστική από το 2004 μέχρι σήμερα.

>Σχετικά με τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τη διόγκωση των ελλειμμάτων του ζητά πληροφορίες από την υπουργό Απασχόλησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αναφέρει ότι το οργανικό έλλειμμα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το 2009 προβλέπεται, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ταμείου, να φτάσει τα 3,2 δισ. ευρώ (το 2008 ανήλθε στα 2,6 δισ. και το 2007 τα 2,4 δισ.), ενώ το οργανικό έλλειμμα των Ταμείων που προβλέπεται να ενταχθούν στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κατά το 2009 υπολογίζεται στα 1,4 δισ. ευρώ, με συνέπεια το συνολικό οργανικό έλλειμμα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου να εκτινάσσεται στα 4,6 δισ. ευρώ. Με άλλες δύο ερωτήσεις του, εξάλλου, προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά μέτρα ενίσχυσης του, υπό κατάρρευση ευρισκόμενου, Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου καθώς και του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ καταγγέλλει και τη συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία του Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ στον Σχιστό Κορυδαλλού παρά τις, από το 2006, καταδικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

>Να αποσυρθούν οι γκρίζες διατυπώσεις από τη συμφωνία πώλησης της Ολυμπιακής που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο διάλυσής της και να αναληφθούν δεσμεύσεις για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και των εργαζομένων, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Τσιόκας. Σημειώνει ότι γκρίζες διατυπώσεις και όροι παραπέμπουν στις ευθύνες της κυβέρνησης για τη ζημιογόνα εκποίηση του ΟΤΕ και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη συστηματική συκοφάντηση της Ολυμπιακής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να κατοχυρώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στη νέα εταιρεία.

>Καρκινοβατεί το πρόγραμμα σχολικής στέγης στον Νομό Θεσσαλονίκης αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης, Χρ. Αράπογλου, Β. Γερανίδης, Εύα Καϊλή, Χ. Καστανίδης, Γ. Μαγκριώτης, Χ. Τσιόκας και Ευάγγ. Βενιζέλος. Στις παρενέργειες συγκαταλέγουν τη συστηματική μείωση της χρηματοδότησης, τη στέγαση σε ημιυπόγεια, τη διπλοβάρδια και την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών σε άλλους δήμους, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Ερωτούν ποιο είναι το πενταετές σχέδιο για τη σχολική στέγη στον Νομό Θεσσαλονίκης, ποιος ο προϋπολογισμός του και σε ποιο σημείο βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος.

>Γυναίκες που τελούν υπό καθεστώς προσωποκράτησης για χρέη κρατούνται στους ίδιους χώρους με τις υπόλοιπες ποινικές κρατούμενες, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται, τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας. Ερωτάται ο υπουργός Δικαιοσύνης με ποιον τρόπο σκέφτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εφόσον οι καταγγελίες για μη ύπαρξη κατάλληλου διαφορετικού χώρου είναι ακριβείς.


Σχολιάστε εδώ