Να εκπέμψει ο Atlantis

Πράσινο φως για τη νόμιμη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού Atlantis. Το τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την 704/2008 απόφασή (πρόεδρος Μ. Βροντάκτης, εισηγήτρια Μ. Αθανασόπουλου) αναστέλλει την απόφαση του ΕΣΡ για τη διακοπή λειτουργίας του Atlantis, επειδή δεν είναι πρόδηλη η κατάργηση του κέντρου εκπομπής Πυροβολεία στο Αιγάλεω, από όπου και εξέπεμπε.
Η απόφαση δημοσιεύεται στο περιοδικό «Δίκαιο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και αφορά την αίτηση ακυρώσεως του ΕΣΡ που είχε καταθέσει ο σταθμός. Η 310/24.08. 2005 απόφαση της αρχής έκρινε πως ο σταθμός εξέπεμπε από τη θέση Πυροβολεία του Αιγάλεω και όχι από νόμιμο κέντρο εκπομπής, για αυτό και απέρριπτε τη σχετική αίτηση. Ο νόμος Ρουσόπουλου (3310/2005) όριζε ως προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση των σταθμών την αποδεδειγμένη λειτουργία τους στις 31/12/2004 ότι είχαν υποβάλει αίτηση στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία και ότι ανήκαν στην ίδια ιδιοκτησία τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Το Τμήμα Αναστολών στο 5ο σημείο της απόφασής του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής, δίνοντας τη δυνατότητα στον Atlantis να λειτουργεί νόμιμα:
«Η τοποθεσία «Πυροβολεία» στο όρος Αιγάλεω προβλεπόταν ως προσωρινή θέση εγκατάστασης κεραιών στην κοινή υπουργική απόφαση» του 2001, για τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση των πομπών, «δεν είναι δε πρόδηλο ότι με τη νεότερη απόφαση της (χάρτης συχνοτήτων FM του νομού Αττικής) η ως άνω θέση έχει καταργηθεί ως κέντρο εκπομπής, και δεδομένου ότι η διοίκηση δεν επικαλείται τη συνδρομή λόγων υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, αναγομένων στην ασφάλεια των τιμημάτων, οι οποίοι, σταθμιζόμενοι με τη βλάβη της αιτούσης, να μην επιτρέπουν την αποδοχή της υπό κρίσης αιτήσεως, η επιτροπή αναστολών κρίνει ότι η αίτηση αυτή πρέπει να γίνει δεκτή και διατάσσει ως κατάλληλο μέτρο τη μη έκδοση πράξεως διακοπής λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού. Σημειώνεται πως προς το παρόν το όνομα του Atlantis δεν εμφανίζεται στη σελίδα του ΕΣΡ στο Ίντερνετ, με τους νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Σχολιάστε εδώ