Με συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ανοίγει ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων

Με συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και ανοιχτή συγκέντρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης μεθαύριο Τρίτη ξεκινούν οι κινητοποιήσεις εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που θα κορυφωθούν με τη γενική απεργία στις 2 Απριλίου, που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Βασικός στόχος των συνδικάτων είναι να μην πληρώσουν την οικονομική κρίση οι εργαζόμενοι και οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει το συλλαλητήριό του στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια και σε αυτό συμμετέχουν και εμποροβιοτεχνικές ενώσεις, ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση εργαζομένων στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (Σίνα 16).

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρόσχημα την κρίση εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, το εισόδημα, την απασχόληση, τα ασφαλιστικά δικαιώματα», μας δηλώνει ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Γ. Γαβρίλης, που πάντως αρνείται να σχολιάσει τη θέση του ΠΑΜΕ «για όξυνση της αντιπαράθεσης με τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ».

Από τα βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων της Τρίτης: Η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει μείωση μισθών και μείωση του χρόνου εργασίας. Να μπει φρένο στις απολύσεις. Να χορηγείται επίδομα ανεργίας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού. Η χορήγηση αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις με ενίσχυση κατά 300 ευρώ των κατώτατων αποδοχών και συντάξεων, όπως και η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων σε συνδυασμό με την κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Σχολιάστε εδώ