ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

// Στις 27 του μήνα, που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ο δήμαρχος Πειραιά θα ανακοινώσει σε ειδική εκδήλωση τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου που θα διαχειρίζεται το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο! Μεταξύ των μελών του ΔΣ θα είναι ο Βασίλης Βασιλικός και άλλοι επιφανείς Πειραιώτες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Το Δημοτικό Θέατρο θα λειτουργεί όπως το Μέγαρο Μουσικής και θα είναι «αυτοκέφαλο». Δεν θα μπορεί κανένας δηλαδή να παίζει πολιτικά παιχνίδια και να το παραχωρεί σε ανύπαρκτους συλλόγους ή ομάδες πολιτών για εκδηλώσεις προκειμένου να αλιεύσει ψήφους. Γιατί παλαιότερα το όργιο ρουσφετιών που γινόταν με το Δημοτικό Θέατρο είναι γνωστό.

// Μια σημαντική έκθεση θα γίνει στο κτίριο επί της Πειραιώς 52 όπου στεγάζεται το Σχολείο Θεάτρου της Ειρήνης Παππά. Πρόκειται για έκθεση ζωγραφικής ενός από τους αξιολογότερους σύγχρονους ζωγράφους, του Κ. Τσόκλη, που θα είναι φυσικά υπό την αιγίδα του δήμου. Να σημειώσουμε ότι ο χώρος αυτός έχει μεταβληθεί σε ένα πραγματικό «μελίσσι» καλλιτεχνικής δημιουργίας, που προάγει τις Καλές Τέχνες.

// Βαριές εκφράσεις κατά του δημάρχου Περάματος Γ. Γλύκα ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας. Αιτία η απόφασή του να αποκλείσει το λιμάνι του Περάματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διακινηθούν προς Αθήνα και Πειραιά οι κάτοικοι του νησιού.
Ο Γ. Γλύκας καταφεύγει σε τέτοιας μορφής κινητοποίηση προσπαθώντας να αποσπάσει από το Λιμενικό Ταμείο Περάματος χρήματα σαν ανταπόδοση για τις επιπτώσεις που έχει στον δήμο η λειτουργία του λιμανιού και η διακίνηση χιλιάδων οχημάτων καθημερινά μέσα από την πόλη προκειμένου να φτάσουν σε αυτό. Οι εκπρόσωποι των φορέων και του Δήμου της Σαλαμίνας πάντως, αλλά και του Δήμου Αμπελακίων απειλούν πως θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μείνει ανοιχτή η μόνη διέξοδος του νησιού προς την υπόλοιπη Αττική και ότι αν χρειαστεί θα φτάσουν ακόμα και στα άκρα. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μη δούμε τα… χειρότερα στο Πέραμα. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή στον ευρύτερο Πειραιά είναι ένας… άτυπος «εμφύλιος» μεταξύ Κουλουριωτών και Περαματιωτών. Αρκετά βάσανα έχει η περιφέρεια του Πειραιά. Δεν χρειάζεται άλλα…


«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και του φερόμενου ως… «Μητροπολίτη» των παλαιοημερολογιτών Γερόντιου. Ο Γερόντιος τις τελευταίες ημέρες έδειξε να διεκδικεί μερίδιο από το ποίμνιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις όπου δήλωνε «Μητροπολίτης Πειραιώς», ήθελε να τον προσφωνούν με αυτόν τον τίτλο κ.λπ. Πρόσφατα μάλιστα κάλεσε σε δείπνο τους τοπικούς εκδότες όλης της Περιφέρειας Πειραιά, κατά τη διάρκεια του οποίου καταφέρθηκε εναντίον του Σεραφείμ χρησιμοποιώντας προκλητικές εκφράσεις.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά αντέδρασε και με ανακοίνωσή του προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους δηλώνοντας ότι οι παλαιοημερολογίτες είναι ένας όμιλος που προσπαθεί να αντιποιηθεί την Εκκλησία του Χριστού! Αναφέρει επίσης πώς είναι δυνατόν να διεκδικεί τον τίτλο του Μητροπολίτη κάποιος που κατά την Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι κανονικός κληρικός, δεν έχει δώσει πουθενά όρκο αναλαμβάνοντας καθήκοντα και δεν έχει… χειροτονηθεί ποτέ από αναγνωρισμένο Επίσκοπο!

Κύκλοι της Εκκλησίας δήλωσαν ότι είναι δικαιολογημένη η… έκρηξη του Σεραφείμ, αφού ακόμα και ο τίτλος (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί) που χρησιμοποιούν οι παλαιοημερολογίτες είναι προκλητικός, αφού διαχωρίζουν τους ορθόδοξους σε «γνήσιους» και μη, διχάζοντας το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Να σημειώσουμε ότι στις τάξεις των παλαιοημερολογιτών υπάρχουν… 6 «Μητροπολίτες» Πειραιά, ανάμεσα στους οποίους και ο Νυμφώνας που συνελήφθη πρόσφατα για ασέλγεια σε νεαρούς!

Οι ίδιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι καλά έκανε ο Σεραφείμ και άνοιξε «μέτωπο» με τους ΓΟΧ, γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στην Ελληνική Εκκλησία.


Σχολιάστε εδώ