Θυμήθηκαν την «Αλληλεγγύη», αλλά ξέχασαν τη ΣΥΜΕΑΝ…

Την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες του κόσμου αυξάνονται λόγω και της οικονομικής κρίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αντί να στρέφεται στο κοινωνικό έργο και τη φιλανθρωπία, εγκαινιάζει σε προκλητικά πολυτελή ξενοδοχεία και μέσα στη χλιδή, πολιτιστικές συνεργασίες για τα μοναστήρια της περιοχής του με το εκδοτικό κατεστημένο της χώρας. (Μπόμπολας και Σία…)

Για τα πεπραγμένα πάντως στη ΜΚΟ της Εκκλησίας την περίοδο του Μακαριστού Χριστοδούλου η Σύνοδος ανακοίνωσε την εβδομάδα που μας πέρασε ότι τα μέλη του ΔΣ της οργάνωσης, οι Επίσκοποι Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο τέως διευθυντής της κ. Φουρλεμάδης θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις σε τριμελή επιτροπή της Εκκλησίας για τις αποφάσεις που έλαβαν διοικώντας την «Αλληλεγγύη».

Το περίεργο είναι όμως αλλού. Αν και για την «Αλληλεγγύη» οι εξελίξεις τρέχουν, για την πολύ μικρότερη εταιρεία, ΣΥΜΕΑΝ, το πόρισμα «δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη…». Αναρωτιόμαστε εάν θα ολοκληρωθεί και ποτέ αφού μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΥΜΕΑΝ διετέλεσε και ο νυν διευθυντής της ΕΚΥΟ και στενός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οικονομολόγος Αντώνης Ζαμπέλης, ο οποίος συνεργαζόταν άριστα (και συνυπέγραφε ή τουλάχιστον είχε άριστη γνώση των ισολογισμών της εταιρείας) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΥΜΕΑΝ Κ. Σκαρίπα… Γιατί άραγε τέτοια σιωπή; Μήπως διότι εάν ζητηθούν ευθύνες τότε θα κληθεί να την πληρώσει και το «golden boy» της ΕΚΥΟ που δεν έχει μυρίσει ποτέ λιβάνι στη ζωή του. Έχει βέβαια, λένε οι αντίπαλοί του στους διαδρόμους της Συνόδου, μυρίσει το ζεστό και άφθονο χρήμα το οποίο του προσφέρει μεγάλη ιδιωτική τράπεζα για να υπηρετεί αμισθί τα συμφέροντα της Εκκλησίας… Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη «φιλάνθρωπες» τράπεζες…


Σχολιάστε εδώ