Η άλλη Ελλάδα

Τα σάιτ των μειονοτικών κατάργησαν το gr

Εδώ και ενάμισι μήνα τα σάιτ των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης έχουν αλλάξει κατάληξη και έχουν… καταργήσει το gr (που είναι το επίσημο ελληνικό domain), αφού το αντικατέστησαν με άλλο, όπως com, net, org κ.λπ.!
Ακόμα και… καφετζού της Κομοτηνής, όπως έγραφαν όλες οι τοπικές εφημερίδες, άλλαξε το gr με com!
Το πιο σπουδαίο όμως είναι πως ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες στο θρακικό ίντερντ δεν έβρισκε κανείς τουρκόφωνα σάιτ, τώρα έχει… πλημμυρίσει με τέτοια τα οποία φυσικά δεν χρησιμοποιούν την κατάληξη gr! Είναι ξεκάθαρο πως η μειονότητα έχει πάρει σαφείς εντολές από την Άγκυρα να… πλημμυρίσει το θρακικό διαδίκτυο με θυρίδες στην τουρκική γλώσσα για να φαίνεται διεθνώς η περιοχή ότι δεν έχει σχέση με… την Ελλάδα! Γι’ αυτό δόθηκε και η εντολή για κατάργηση της κατάληξης gr.
Ακόμα και το σάιτ της μουφτείας Κομοτηνής, που ήταν στη διεύθυνση www.mouftiakomotinis.gr τώρα έγινε www.mouftiakomotini.com! Εννοείται ότι και σε αυτό το σάιτ δεν υπάρχει… λέξη ελληνική. Εκτός από τις κρατικές διαφημίσεις! Δηλαδή το κράτος «επιβραβεύει» τον αφελληνισμό των σάιτ και τα… επιδοτεί με διαφημίσεις! Να θυμίσουμε ότι το gr στο τέλος δεν το βάζουν όσοι δεν ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν ή να γίνουν γνωστοί στην ελληνική αγορά, όσοι δεν θέλουν να συμμορφώνονται με τον κανονισμό λειτουργίας του domain gr και όσοι δεν θέλουν να είναι υπόλογοι στην ελληνική Δικαιοσύνη για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τους.
(Από την «Ελ. Θράκη»)
****

Κλείνουν τη γέφυρα της Λευκάδας οι φορτηγατζήδες

Εξοργισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης της Λευκάδας, αφού τα ΙΧ φορτηγά δραστηριοποιούνται σε μεταφορές στο νησί εξαιτίας της ανοχής των τοπικών δικαστικών αρχών και των οργάνων που διενεργούν ελέγχους.
Πριν από 20 ημέρες ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Λευκάδας εντόπισε ΙΧ φορτηγό να ξεφορτώνει αδρανή υλικά σε οικόπεδα της πόλης. Όταν είπε στον οδηγό να φύγει γιατί παρανομεί δραστηριοποιούμενο σε μεταφορές με ΙΧ όχημα, αντί απάντησης «εισέπραξε» χτύπημα με σιδηρολοστό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο! Μετά από αυτό οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ της Λευκάδας, συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα που συνδέει το νησί με τη Στερεά Ελλάδα αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και καταφέρουν να ελέγξουν πλήρως τις μεταφορές από και προς τη Λευκάδα.
(Από τον «Λευκαδίτικο Λόγο»)
****

ΛΕΡΟΣ: Η Μάλτα του Αιγαίου

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στην προσπάθειά του να αναδείξει τις ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε νησιού του δωδεκανησιακού συμπλέγματος, έφτιαξε ένα dvd με σκοπό να προβάλει τις δυνατότητες που προσφέρει η Λέρος στους λάτρεις των καταδύσεων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιώργος Χατζημάρκος, παραδίδοντας το dvd στους φορείς της Λέρου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Καταδύσεις στη Λέρο σημαίνει καταδύσεις σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, σημαίνει καταδύσεις στην Ιστορία. Γνωρίστε αυτό το μοναδικό νησί, που σας περιμένει για να σας προσφέρει μοναδική φιλοξενία και ζεστασιά. Είναι βέβαιο ότι θα το αγαπήσετε».
****

«Γλιτώνει» από την κόκκινη
λάσπη ο Κορινθιακός

Μέχρι το 2011 θα σταματήσει να δέχεται κόκκινη λάσπη ο Κορινθιακός. Τη δέσμευση αυτή έδωσε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Προστασίας Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού, αλλά και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, οικισμών και δήμων που βρέχονται από τον κόλπο, ο τομεάρχης ποιότητας, ασφάλειας και περιβάλλοντος του εργοστασίου Αλουμίνιο της Ελλάδος Δημ. Μπουφούνο.
Όπως είπε ο κ. Μπουφούνος ήδη λειτουργούν δύο μονάδες επεξεργασίας λυμάτων που έχουν περιορίσει στο 70% την απόρριψη κόκκινης λάσπης στον Κορινθιακό.
Όμως δημιουργείται και τρίτη μονάδα που θα σταματήσει εντελώς σε δύο χρόνια τη ρίψη όλων των ειδών των αποβλήτων του εργοστασίου στον Κορινθιακό Κόλπο.
Οι εκπρόσωποι του συνδέσμου αλλά και των φορέων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις του τομεάρχη του εργοστασίου, αλλά επεσήμαναν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα επιβλέπουν την ολοκλήρωση των συστημάτων καθαρισμού.
(Από το «Βήμα της Αιγιαλείας»)
****

Αναστάτωση στο Κιλκίς
από το κλείσιμο του ΚΕΝ

Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί στο Κιλκίς μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας περί αναστολής από τον Μάιο της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της περιοχής. Ο δήμαρχος Κιλκίς, ο νομάρχης και σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων μόλις πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αυτή αντέδρασαν έντονα και σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι το ΚΕΝ είναι πηγή ζωής για το Κιλκίς και η κατάργησή του θα σημάνει τον οικονομικό του μαρασμό.
Στρατιωτικές πηγές πάντως επιμένουν πως το Στρατόπεδο Καμπάνη όπου λειτουργεί το ΚΕΝ δεν θα κλείσει αλλά δεν θα δέχεται πλέον νεοσύλλεκτους, γιατί θα εγκατασταθεί σε αυτό μονάδα του Στρατού που θα εδρεύει μόνιμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κέντρο υποδοχής ή εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες οπλίτες πενταετούς κατάταξης.
Αυτές οι διευκρινίσεις πάντως δεν έχουν… διασκεδάσει τις πρώτες οδυνηρές εντυπώσεις στην πόλη και ήδη οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και άλλες μορφές αντίδρασης.
(Από τον «Μαχητή Κιλκίς»)
****


Σχολιάστε εδώ