ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ EΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΘΝΙΚΗ

Αναλυτικά η επιστολή των αρμοδίων εκπροσώπων της Εθνικής, Αλεξάνδρας Σταύρου και Ελένης Χριστοπούλου που απευθύνεται στους υπεύθυνους του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων κ. Σκιαδά και Αρσένη, που έφεραν το θέμα στη δημοσιότητα, και κοινοποιείται στον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη και στο «Π», έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Στην εφημερίδα ”ΤΟ ΠΑΡΟΝ” την Κυριακή 8/3/2009 καταχωρίστηκε το συνημμένο άρθρο με τον τίτλο ”Μποϊκοτάζ του δήμου στην Εθνική”, το οποίο αναφέρεται σε υπόθεση οφειλέτη της Εθνικής Τράπεζας.

Στο άρθρο αυτό υπάρχουν ανακρίβειες, όπως ότι δήθεν η τράπεζα ”πέταξε στον δρόμο ένα άτομο με σοβαρά προβλήματα υγείας”, ότι ”έγινε πλειστηριασμός” και ότι ”η τράπεζα πήρε το διαμέρισμα για 12.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία ξεπερνά τα 130.000 ευρώ΄”. Επειδή για την υπόθεση έχει εκφράσει ενδιαφέρον το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Ο οφειλέτης στον οποίο αναφέρεται το άρθρο της εφημερίδας, έλαβε από την τράπεζά μας στεγαστικό δάνειο 60.000 ευρώ το έτος 2005.

Η μη κανονική εξυπηρέτηση του δανείου αποτέλεσε την αιτία να προβεί η τράπεζά μας σε δικαστικές ενέργειες και συγκεκριμένα στην έκδοση διαταγής πληρωμής για ληξιπρόθεσμη οφειλή ύψους 5.813,06 ευρώ στο τέλος του 2007 και στην έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού του υπεγγύου ακινήτου με τιμή πρώτης προσφοράς 77.200 ευρώ (και όχι 12.000 ευρώ, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ), με ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού την 28/5/2008.

Ο πλειστηριασμός αυτός ανεστάλη συναινετικά μετά την καταβολή ποσού 1.500 ευρώ έναντι της οφειλής, ορίστηκε δε νέα ημερομηνία πλειστηριασμού, η 22/10/2008.

Μια ημέρα πριν από την ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού ενημερωθήκαμε, με επιστολή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ότι ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στα προγράμματά του λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός για την επόμενη ημέρα δεν πραγματοποιήθηκε και ορίστηκε νέος πλειστηριασμός για την 17/12/2008, ο οποίος επίσης δεν πραγματοποιήθηκε, δεδομένου ότι η τράπεζά μας είχε, εν τω μεταξύ, αποφασίσει την αναστολή όλων των πλειστηριασμών για οφειλές στεγαστικών δανείων που αφορούσαν την πρώτη κατοικία, στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που η τράπεζά μας έχει θέσει σε εφαρμογή.

Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία πλειστηριασμού. Το όλο θέμα παραμένει υπό εξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζάς μας.

Παρά το γεγονός ότι οι σημερινές οφειλές ανέρχονται σε 77.445,12 ευρώ για το στεγαστικό δάνειο του οφειλέτη και σε 14.587,47 ευρώ για καταναλωτικά δάνεια του ιδίου, τα οποία επίσης δεν εξυπηρετούνται, η τράπεζά μας, όπως ήδη έχει πράξει, θα εξετάσει και πάλι την υπόθεση του συγκεκριμένου οφειλέτη και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με την ευαισθησία που αρμόζει».


Σχολιάστε εδώ