ΕΣΗΕΑ: Να επιστρέψουν στην ενημέρωση οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ

Παρέμβαση στα τεκταινόμενα τον τελευταίο καιρό στην ελληνική κοινωνία και έχουν σχέση με τους δημοσιογράφους έκανε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο καταδίκασε τη στοχοποίηση συντακτών που δήθεν ευθύνονται για ό,τι κακό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή αρνούνται να υιοθετήσουν ακραίες εκφράσεις, τοποθετήσεις και επιλογές.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην παρέμβασή του καλεί τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να επιστρέψουν στην ενημέρωση και να σταματήσουν να υποβιβάζουν τα έντυπα ή τα κανάλια τους, μετατρέποντάς τα σε σακούλες διανομής και παράθυρα διαφήμισης προϊόντων.

Τους καλεί επίσης αντί να κάνουν επίδειξη πλούτου με μαραθώνιους φιλανθρωπίας, να τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις, τους νόμους, τις οδηγίες του ΕΣΡ και τους κανόνες της δημοκρατίας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τονίζεται χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνει την αταλάντευτη θέση του ότι οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν την αλήθεια και την ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά οφείλει η ιδιοκτησία των ΜΜΕ να σεβαστεί τα δικαιώματα αυτά και να αντιληφθεί μαζί με τους στρατηγικούς επενδυτές της και τις πολυεθνικές διακλαδώσεις της ότι η ποιότητα της ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπου διακυβεύονται και μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα, αποτελεί θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας και καταλυτικό στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Τέλος το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι έχουν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά όχι την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, αφού κατά τη διάρκειά της θα εργαστούν για να την καλύψουν και να την προβάλουν.


Σχολιάστε εδώ