Επικίνδυνη εξωτερική πολιτική
Η περιβόητη «οικονομική κρίση» που απασχολεί και καλύπτει τα πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενασχόλησης των ελλαδικών ΜΜΕ με τα λεγόμενα εθνικά μας θέματα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα Μέσα Ενημέρωσης (το «ΠΑΡΟΝ» αποτελεί ελπιδοφόρα εξαίρεση ως η μόνη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που έχει ως αιχμή του δόρατος τα εθνικά θέματα) διαχρονικά και τεχνηέντως αφανίζουν από την ατζέντα τους τα εθνικά θέματα, κάτι που καταφέρνουν να επιβάλλουν τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία αποδεικνύοντας ποια πραγματικά είναι η πρώτη εξουσία σε αυτόν τον τόπο.
Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα εθνικά θέματα. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία ούτε Γαλλία ούτε Βέλγιο. Η Ελλάδα συνορεύει με Αλβανία, με Σκόπια και με Τουρκία. Δηλαδή με υποανάπτυκτους και ημιπολιτισμένους σοβινιστές που, αν και έχουν ευεργετηθεί ποικιλοτρόπως από την Ελλάδα, αξιώνουν εναντίον μας εδαφικές και άλλες διεκδικήσεις! Βεβαίως η εξωτερική πολιτική έχει άμεση σχέση με την οικονομία της χώρας μας, αφού είμαστε αναγκασμένοι να ξοδεύουμε κάθε τόσο για εξοπλιστικά συστήματα όσα ξοδεύουν όλες οι χώρες της Ευρώπης μαζί! Πώς να καλύψει λοιπόν η Ελλάδα το δημόσιο χρέος;
Πώς να είναι συνεπής στα ελλείμματα; Πώς να προχωρήσει η ελληνική οικονομία όταν χιλιάδες λαθρομετανάστες μπαίνουν στη χώρα από παντού και στέλνουν μεροκάματα σε τρίτες χώρες; Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους και με την οικονομική κρίση και μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να τα λαμβάνει υπόψη της και να τα επεξεργάζεται. Αντ’ αυτού, η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα με πρωτοφανή επιπολαιότητα, με αποτέλεσμα το καθένα από αυτά να εξελίσσεται καθημερινά προς το χειρότερο.
Η Αλβανία, αφού πήρε την πολυπόθητη στήριξή μας για ένταξη στην ΕΕ, συνεχίζει τις διεκδικήσεις περί Τσαμουριάς και «Μεγάλης Αλβανίας», ενώ συνεχίζει να καταπιέζει τους βορειοηπειρώτες αδελφούς μας. Τα Σκόπια, από την άλλη, έχουν κερδίσει το όνομα της Μακεδονίας -σύντομα θα το μάθουμε κι εμείς- ενώ η Τουρκία έχει πατήσει και με τα δύο πόδια στο Αιγαίο, μελετά «κοσοβοποίηση» της Θράκης και προσπαθεί να πάρει το πάνω χέρι στην Κύπρο. Η Ελλάδα τι κάνει απέναντι σε όλα αυτά; Προς το παρόν ετοιμάζεται για τη Γιουροβίζιον… Καμία απάντηση, καμία σοβαρή ενέργεια, καμία παρουσία δεν έχει να επιδείξει η ελληνική διπλωματία στα όσα κοσμοϊστορικά συμβαίνουν γύρω μας.
Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι ανύπαρκτη και άκρως βλαπτική για τα συμφέροντα της πατρίδας. Χάνουμε σε όλα τα μέτωπα. Αιμορραγούμε από παντού. Δεν βιώνουμε μόνο τα τραγικά αποτελέσματα της οικογενειοκρατικής διαχείρισης των εθνικών θεμάτων, αλλά συγκεκριμένα τη διαχειριστική αντίληψη της υπουργού Εξωτερικών, πολιτικού και φυσικού τέκνου της πολιτικής απραξίας, της υποτέλειας στον Αμερικανό, της παρασκηνιακής δράσης και της αποστασίας, που αντιλαμβάνεται τον υπουργικό θώκο ως βατήρα ανέλιξης στην πρωθυπουργία και μόνο. Αυτά όμως δεν απασχολούν τον Έλληνα και την πατρίδα.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη να υψώσει επιτέλους το ανάστημά της. Πληγωμένη εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά, διασυρόμενη καθημερινώς και διεθνώς οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Ας καταλάβουμε ότι είμαστε στο σημείο μηδέν. Το σύστημα της οικογενειοκρατικής δημοκρατίας απέτυχε οικτρά. Προσπαθούν να πείσουν ότι το τιμόνι της χώρας είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση. Ας τους αποδείξουμε -αφού πρώτα το πιστέψουμε εμείς- ότι η Ελλάδα ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αδαμάντιος Καρασούλας