εδώ Βρυξέλλες

Παρέμβαση προς τα ευρωπαϊκά όργανα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πειρατείας και των δυσμενών συνεπειών της για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών έκανε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, μετά τη θανάσιμη επίθεση κατά έλληνα πλοιάρχου στο λιμάνι Ντουάλα του Καμερούν από πειρατές και την επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στα ανοιχτά της Σομαλίας.

Το ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς θα καταστήσει δυνατή τη μέγιστη προσέλκυση φορέων εκμετάλλευσης των γραμμών μεταξύ των νησιών του Αιγαίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των ελληνικών νησιών, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Ταγιάνι, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Επιτροπή «παρέχει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να συνάπτει συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας ή να επιβάλλει υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς διακριτική μεταχείριση και τηρώντας τις απαιτήσεις του ισχύοντος Κανονισμού καθώς και της σχετικής νομολογίας».

Τα τρόφιμα δεν μπορεί να διατίθενται στην αγορά εάν δεν είναι ασφαλή, ενώ κάθε πρακτική για την πώληση τροφίμων σε μειωμένες τιμές δεν σημαίνει μειωμένη ασφάλεια του καταναλωτή, της ποιότητας και του τρόπου σήμανσης των τροφίμων, όπως αυτή καθορίζεται από την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, τόνισε η αρμόδια Επίτροπος κ. Βασιλείου, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Μπατζελή σχετικά με την πώληση τροφίμων μετά την ημερομηνία λήξης.


Σχολιάστε εδώ