Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

ΕΝΤΟΝΗ κινητικότητα αναπτύσσεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Συμμαχίες δοκιμάζονται και νέες ισορροπίες διαμορφώνονται. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της Ντόρας στην ομιλία του Γιώργου Αλογοσκούφη (την περασμένη Τετάρτη στο «Τιτάνια»), αφού εκείνος δεν είχε πάει στην, προ ημερών, ομιλία της υπουργού Εξωτερικών. Μάλιστα, την ίδια ώρα μιλούσε στην Κηφισιά ο πατέρας της, Κ. Μητσοτάκης. Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης σημειώνουν ότι η Ντόρα βρίσκεται σε διαδικασία προσέγγισης του τέως «τσάρου» της οικονομίας. Παρουσίες με σημασία στην ομιλία του κ. Αλογοσκούφη ήταν αυτές του Κ. Σταϊκούρα (διευθυντή του γραφείου του Κώστα Καραμανλή), αλλά και του Β. Αντώναρου. Αμφότεροι αποκλείεται να πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

ΜΕΓΑΛΟ ερωτηματικό αποτελεί για την κυβέρνηση, η στάση που τηρεί μετά τον ανασχηματισμό ο Β. Μεϊμαράκης. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις, δεν εμφανίζεται σε κομματικές εκδηλώσεις και η δραστηριότητά του στο υπουργείο είναι, σχεδόν, μηδενική. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι έντονα δυσαρεστημένος με τον Κ. Καραμανλή για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί δεν τον έχει συμπεριλάβει στην ομάδα των υπουργών που χαράσσει την κυβερνητική πολιτική και δεύτερον, διότι είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να φύγει από το Άμυνας, αλλά εκείνος δεν ικανοποίησε το… αίτημά του. Ο υπουργός Άμυνας είναι «Σφίγγα» με τους δημοσιογράφους, ωστόσο σε συνομιλίες με στενούς συνεργάτες του εκτιμά ότι «έχει χαθεί το παιχνίδι για τη Νέα Δημοκρατία»!..

Η Eκθεση με κειμήλια του Αγίου Όρους είναι η αφορμή για το ταξίδι του Κώστα Καραμανλή αρχές Απριλίου (9/4) στο Παρίσι. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι πηγαίνει για να συζητήσει με τον Σαρκοζί το θέμα της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως αυτό των πολεμικών εξοπλισμών, που θα προμηθευτεί η Ελλάδα από τη Γαλλία. Την ίδια στιγμή, το ζήτημα των εξοπλισμών έχει προκαλέσει ψυχρότητα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας. Δείγμα αυτής της ψυχρότητας το γεγονός ότι στις τελευταίες δύο Συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπήρξε επαφή του Κ. Καραμανλή με τη καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Από την κυβέρνηση λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν επεδίωξε να συνομιλήσει μαζί της, οι πληροφορίες όμως μιλούν για το ακριβώς αντίθετο!

ΔΕΝ γνωρίζω αν, τελικά, θα καταλήξει σε… ειδύλλιο και γάμο το «φλερτ» Νέας Δημοκρατίας -Καρατζαφέρη… Το σίγουρο είναι ότι ο τελευταίος την κρίσιμη ώρα θα θέσει συγκεκριμένους όρους. Βασικός και… απαράβατος να μη συνεχίσει (μετά τις εκλογές) να είναι υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Καρατζαφέρης πιστεύει-το έχει πει και δημόσια πολλές φορές ( τα επανέλαβε και στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή) – ότι η σημερινή υπουργός Εξωτερικών έχει «δεσμεύσεις» έναντι των ΗΠΑ και δεν υπερασπίζεται με το απαραίτητο σθένος τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΣΤΗΝ Κωνσταντινούπολη πήγε ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης. Ζήτησε και πήρε, μαθαίνω, την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Έτσι που έχει μπλέξει με τους Εισαγγελείς, τον Μανούση, αλλά και το Μαξίμου, πιο αποτελεσματικό θα ήταν ένα ευχέλαιο!

ΚΡΙΣΗ. Ποια κρίση; Το περασμένο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων συνεδρίασαν επί τριήμερο. Επέλεξαν μάλιστα το Καρπενήσι και «χάι-κλας» πέντε αστέρων ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο διαθέτει εκτός από απλά δωμάτια και 28 σουίτες. Συνολικό κόστος μερικές χιλιάδες ευρώ, αφού πέραν των άλλων κάλυψαν και τα έξοδα 10-15 δημοσιογράφων. Προφανώς, οι πρυτάνεις ήθελαν να έχουν θέα, προκειμένου να εμπνευστούν και να πάρουν αποφάσεις. Μεταξύ αυτών και ότι η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στα Ιωάννινα. Όπου δεν θα δυσκολευτούν να βρουν ξενοδοχείο πολυτελείας… Η πόλη διαθέτει τουλάχιστον πέντε των πέντε αστέρων. Με σάουνα, spa και άλλες ανέσεις. Διότι, ως γνωστόν, και η κρίση θέλει καλοπέραση!


Σχολιάστε εδώ