Διάδρομοι και Ψίθυροι

Τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό, τώρα τα λένε και οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι, επαγγελματίες του κλάδου. Προσεχώς συγχωνεύσεις, λοιπόν, στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Κι όπως λένε οι ίδιοι οι παράγοντες των εταιρειών, οι συγχωνεύσεις που δρομολογούνται θα είναι «σε υψηλό επίπεδο»!

ΟΤΕ: Ο θετικός πρωταγωνιστής της εβδομάδας που πέρασε, με κάποιους παράγοντες της αγοράς να χαρακτηρίζουν τον τίτλο του Οργανισμού «χρυσή εφεδρεία». Ερώτημα το κατά πόσον οι θετικές επιδόσεις θα συνεχισθούν…

Οι εποχές είναι καλές για όσους τους πήγαν καλά οι συγκυρίες. Και μπορεί το πετρέλαιο να μην είναι πια στα 120 ευρώ, αλλά ήταν κάπου εκεί τους προηγούμενους μήνες. Και φυσικά μια εισηγμένη ανακοινώνει οικονομικά στοιχεία για όλη τη χρονιά και δίνει μερίσματα επί αυτών των στοιχείων. Ιδού λοιπόν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης «μερίσματα» απ’ όσες εταιρείες έχουν ανακοινώσει παρόμοια στοιχεία: Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και Revoil.

Ακόμα ένα δείγμα της πρακτικής των αναλυτών να συστήνουν μετοχές μειώνοντας παράλληλα τις τιμές στόχους είναι και αυτό της Jumbo, με την Κύπρου Sec. να δίνει τιμή στόχο μειωμένη σχεδόν κατά ένα ευρώ (6,88 ευρώ αντί 7,70 ευρώ), αλλά παράλληλα να συστήνει αγορά και να προβλέπει επίδοση ανώτερη της ισχύουσας.

Στροφή στο λιανικό εμπόριο; Ίσως. Πάντως ακόμα ένας οίκος ανακοίνωσε την έναρξη κάλυψης εταιρειών του κλάδου. Ο λόγος για τη Cheuvreux, που ανακοίνωσε την κάλυψη των μετοχών των Φουρλή, Folli Follie, ΚΑΕ και Elmec.

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εποχή για τις τράπεζες. Σίγουρα δεν είναι καν η καλύτερη εποχή για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, αφού δοκίμασε και τα ιστορικά χαμηλά. Όταν όμως μια μετοχή πιάνει τα χαμηλά της και κατόπιν αντιδρά και μάλιστα όχι μόνο για μία ή δύο συνεδριάσεις, τότε τι έχουμε;

Στην άνοδο της Τρίτης ακολούθησαν πολλοί. Εκείνοι όμως που συνέχισαν να κινούνται προς τα πάνω και μετά το «πάρτι» ήταν λίγοι. Μεταξύ αυτών και εκείνοι της Coca Cola 3E, της Intralot και της Βιοχάλκο.


Σχολιάστε εδώ