Γκέτο Αφγανών ο Άγιος Παντελεήμονας

Τα μέτρα που λήφθηκαν είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά και οι λαθρομετανάστες εξακολουθούν να κρατούν… «υπό κατάληψη» την περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι σε επιστολή τους προς τον κ. Μαρκογιαννάκη, η ζωή τους έχει καταντήσει μαρτύριο γιατί είναι υποχρεωμένοι να ζουν σε… κλοιό Αφγανών, αλλά και κουκουλοφόρων, οι οποίοι «δρουν» ανενόχλητοι σπάζοντας προθήκες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων, αφού η Αστυνομία δηλώνει πως έχει ρητή εντολή να μην εμπλακεί σε τέτοιους είδους επεισόδια!

Συγκεκριμένα στην επιστολή, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:

«Οι περιπολίες που μας αναγγείλατε στο πλαίσιο των ”άμεσης λήψης μέτρων” είναι ανεπαρκείς, αποσπασματικές, καθόλου ουσιαστικές και αναποτελεσματικές. Το να εμφανίζονται ομάδες αστυνομικών με αργό βήμα, συζητώντας μεταξύ τους ή με τα κινητά τους τηλέφωνα (που μάλλον βόλτα φαίνεται να κάνουν παρά να περιπολούν), από τη μια μεριά της πλατείας και οι όποιοι μετανάστες να φεύγουν από την άλλη για να τους αποφύγουν (ούτε καν τρέχοντας) είναι τουλάχιστον αστείο.

Η παρουσία των περιπόλων εξαντλείται στην πλατεία και όχι στους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι γύρω και κάτω από την πλατεία να έχουν γεμίσει μετανάστες. Ζητούμενο κύριοι δεν είναι να φαίνεται η πλατεία άδεια, αλλά ο ουσιαστικός έλεγχος καθώς και η σύλληψη και η απομάκρυνση των λαθρομεταναστών. Στην περιοχή και τους δρόμους πάνω από την πλατεία η αστυνόμευση είναι εντελώς ανύπαρκτη. Αποτέλεσμα αυτής της απουσίας της Αστυνομίας και των περιπολιών είναι η ύπαρξη παλιών οικημάτων και διαμερισμάτων που παρελαύνουν ανά εβδομάδα καινούργιοι λαθρομετανάστες και κανένας δεν παίρνει μέτρα ούτε έλεγχο κάνει.

Μία από τις τελευταίες ημέρες, ομάδα αναρχικών ”γνωστών αγνώστων”, γύρω στα 40 άτομα, κατηφόρισαν την πλατεία, έφτασαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, έσπασαν δέκα αυτοκίνητα και έφυγαν ανενόχλητοι, φωνάζοντας ο ένας στον άλλο ”μην τρέχετε παιδιά”, για να συνεχίσουν σπάζοντας τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και της Εμπορικής στην Αχαρνών.

Την ίδια ώρα το ΑΤ ήταν ενισχυμένο με εβδομήντα άτομα (λόγω των γεγονότων στο παρκάκι στην πλατεία Κύπρου), οι οποίοι μπήκαν μέσα στο Τμήμα και παρακολουθούσαν από τα παράθυρα τους ”αναρχικούς” να σπάνε 10, όχι 2 ή 3, αλλά 10 αυτοκίνητα.

Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για την αδιαφορία και ανυπαρξία της Αστυνομίας, καθώς και για την αδικαιολόγητη στάση των 70 αστυνομικών, να παρακολουθούν κλειδωμένοι μέσα από το Τμήμα τους αναρχικούς να σπάνε τα αυτοκίνητά μας, ο διοικητής μας έδειξε το έγγραφο με τη ρητή εντολή να μην κάνουν τίποτα και να μην εμπλακούν στο συμβάν»!


Σχολιάστε εδώ