Αυξάνονται οι… μνηστήρες για τη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ

Αυξάνονται οι υποψηφιότητες στελεχών της ΠΑΣΚ/ΔΥ, για το αξίωμα του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, μετά την απόφαση του κ. Σπ. Παπασπύρου να παραιτηθεί, ύστερα από εννέα (9) χρόνια στη θέση αυτή. Έτσι, μετά τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής της παράταξης, Κώστα Παπαντωνίου, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, Γ. Κουτρουμάνη, και ο συνδικαλιστής Ηλ. Δόλγηρας, από τον χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ.

Εντός των ημερών, ο κ. Παπασπύρος θα απευθυνθεί γραπτώς στη γραμματεία της ΠΑΣΚ/ΔΥ και θα υποβάλει την παραίτησή του, δρομολογώντας έτσι τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντικατάστασή του. Ήδη, οι μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει «εκστρατεία» για την ενδοπαραταξιακή ενίσχυσή τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ/ΔΥ σύντομα, θα ανακοινώσει υποψηφιότητα. Ο κ. Παπασπύρος υποστηρίζει ότι οποιοδήποτε στέλεχος της ΠΑΣΚ/ΔΥ που είναι μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ο κ. Παπαντωνίου θεωρεί ότι μόνον τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ «νομιμοποιούνται» να διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου.
Πάντως, και τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη αποδέχονται ότι στο επίμαχο αυτό θέμα θα γίνει σεβαστεί η όποια απόφαση ληφθεί από την ΠΑΣΚ/ΔΥ.


Σχολιάστε εδώ