Ανοίγει φτερά για την πολιτική ο Βγενόπουλος

Το ερώτημα «πού το πάει;» ο ισχυρός άνδρας της Marfin τίθεται επιτακτικά και με αυξανόμενη συχνότητα από πολιτικούς και επιχειρηματίες, αρκετοί από τους οποίους δεν πιστεύουν ότι απλώς επιδιώκει να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την παρουσία του στην εγχώρια και στη βαλκανική αγορά. Ότι επιζητεί και θα επιδιώξει έναν πιο σημαντικό ρόλο και στον πολιτικό στίβο. Δεν αποκλείουν, δηλαδή, το ενδεχόμενο να ηγηθεί ενός νέου κόμματος, να κατέβει στις εκλογές και να φθάσει ακόμη και σʼ αυτό ακόμη το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος είχε αποκλείσει οποιαδήποτε ανάμειξή του στην πολιτική, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι από αυτά που προαναγγέλλονται – υπάρχουν πράγματα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται.

Τις «υποψίες» όλων αυτών τις ενδυναμώνει η πολυσχιδής δραστηριότητα του κ. Βγενόπουλου, καθώς εμφανίζεται με φιλολαϊκό προφίλ, πρόθυμος να αποπληρώσει δάνεια είτε της Ελλάδας είτε της Κύπρου, κάτι σαν… «εθνικός σωτήρας» δηλαδή, αγοράζει την Ολυμπιακή για να μην περάσει σε ξένα χέρια, αποδίδοντας στο εγχείρημά του πατριωτικό χαρακτήρα. Παράλληλα, σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του –προϊόντος του χρόνου αυτές πυκνώνουν– εκδηλώνει συναινετικό πνεύμα, υπογραμμίζει την ανάγκη μιας εθνικής προσπάθειας και δείχνει να θέλει να κερδίσει την αποδοχή μιας μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Επιχειρηματικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι ακόμη και η εμπλοκή του στα διοικητικά του Παναθηναϊκού είχε τον ίδιο ακριβώς στόχο. Να διευρύνει τον κύκλο των… οπαδών του! Το βέβαιο είναι ότι με τις τελευταίες επιχειρηματικές και όχι μόνο δραστηριότητές του, ο κ. Βγενόπουλος έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του. Έχει άλλωστε μεγάλη προβολή απʼ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης όπου απουσιάζει η κριτική και πλεονάζουν θετικά, σχεδόν διθυραμβικά σχόλια.

Κατά συνέπεια, αρκετοί αναρωτιούνται ποια θα είναι η «ώρα μηδέν» για τον μεγαλοεπιχειρηματία. Όταν θα αφήσει στο πλάι τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες για να ηγηθεί μιας πολιτικής και, αν γίνεται, εθνικής προσπάθειας; Όταν δηλαδή θα εγκαταλείψει τα… προσχήματα για να εκδηλώσει ανοιχτά τις βαθύτερες φιλοδοξίες του;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτό μπορεί να συμβεί σε μια χρονική στιγμή που στη χώρα θα υπάρχει πολιτική αστάθεια, θα υπάρχει ακυβερνησία και αδιέξοδο. Τότε θα εμφανισθεί εκείνος, ενδεδυμένος υπερκομματικό μανδύα, για να υποσχεθεί ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τα υπάρχοντα κόμματα θα έχουν πλήρως αποδυναμωθεί, όποτε θα μπορέσει να… αντιγράψει τον Σ. Μπερλουσκόνι! Υπάρχουν ωστόσο εκείνοι, πολιτικοί κυρίως, που σημειώνουν ότι μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας υπάρχουν σημαντικές διαφορές και το ανάλογο εγχείρημα δεν θα έχει αναγκαστικά το ίδιο επιτυχές αποτέλεσμα.

«Κόκκινο πανί» η Aegean για την κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, οργισμένοι με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι διοικούντες της Aegean, καθώς θεωρούν ότι αδίκως δεν τους επέτρεψαν να αγοράσουν εκείνοι την Ολυμπιακή.

Όπως σημειώνουν, όχι μόνο υπέβαλαν προσφορά μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, αλλά η δική τους πρόταση ήταν καλύτερη και κατά 50 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τονίζουν ότι, σε αντίθεση με τη Marfin, που τώρα προετοιμάζεται, εκείνοι ήταν έτοιμοι να αναλάβουν την εταιρεία από την επόμενη μέρα, έτσι που το κράτος θα εξοικονομούσε ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ, όσο θα χρειαστεί να δαπανήσει μέχρι η Ολυμπιακή να περάσει στα χέρια του κ. Βγενόπουλου, το προσεχές φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Βασιλάκης για άγνωστο λόγο ήταν «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση, σε σημείο που –όπως λέγεται– του είχε διαμηνυθεί αρμοδίως να μην καταθέσει καν προσφορά, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει την εταιρεία.


Σχολιάστε εδώ