Αναγκαία η κατάργηση ζημιογόνων δημόσιων οργανισμών

Κύριε Διευθυντά,
Είναι να απορεί κανείς πώς επιβιώνει αυτό το κράτος. Με αφορμή την προ ημερών κυβερνητική εξαγγελία για κατάργηση 700 άχρηστων δημόσιων οργανισμών πληροφορηθήκαμε ότι λειτουργούν 1.011 (!) δημόσιοι φορείς και οργανισμοί. Τι σημαίνει αυτό μπορεί κανείς να το εκτιμήσει αν σκεφθεί ότι όλοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν 1.011 «golden boys» προέδρους και γενικούς διευθυντές, αντίστοιχες απαστράπτουσες, μεγάλου κυβισμού λιμουζίνες, καλλιεπείς νεαρές γραμματείς, πολυτελή γραφεία, άχρηστους καλοβολεμένους και καλοπληρωμένους υπαλλήλους και φυσικά δυσβάσταχτη αιμορραγία δισεκατομμυρίων του δημόσιου προϋπολογισμού. Έτσι εξηγείται γιατί είναι τόσο μεγάλος ο παρασιτικός περίγυρος των κομμάτων.
Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει αν η κυβερνητική εξαγγελία θα υλοποιηθεί ή θα είναι σαν κι αυτές που εξαγγέλλονται κάθε τόσο από το υπουργείο Αμύνης και ποτέ δεν υλοποιούνται (στράτευση στα 18, αλλαγή του νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών, μείωση της στρατιωτικής θητείας στους έξι μήνες κ.λπ.).
Στην περίπτωση όμως που η κυβερνητική εξαγγελία είναι πραγματική, θα θέλαμε να προσθέσουμε τη σκέψη μας για δύο αποδεδειγμένα ζημιογόνους, αλλά και άχρηστους δημόσιους φορείς, οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Πρόκειται φυσικά για τα δύο κρατικά κανάλια της ΕΤ1 και ΕΤ3. Εάν παρακολουθήσει κανείς τα εβδομαδιαία δελτία τηλεθέασης, με λύπη θα διαπιστώσει πως εδώ και πολλά χρόνια τις δύο τελευταίες θέσεις και μάλιστα με το ασήμαντο ποσοστό τηλεθέασης 2-3% καταλαμβάνουν σταθερά τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της ΕΤ1 και ΕΤ3. Όχι βέβαια ότι και το τρίτο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ κάνει σπουδαία ποσοστά (8-9%), τουλάχιστον όμως ακολουθεί τα μικρής τηλεθεάσεως ιδιωτικά κανάλια.
Ερωτούμε λοιπόν κάθε λογικό πολίτη και κάθε έντιμο πολιτικό αυτής της χώρας: Υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον η ύπαρξη των δύο αυτών κρατικών καναλιών, τα οποία απασχολούν εκατοντάδες διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες καλοπληρωμένους δημοσιογράφους, που συντηρούνται από τη ληστρική, αυθαίρετη και προφανώς αντισυνταγματική υποχρεωτική εισφορά του συνόλου των ελλήνων πολιτών; Εν μέσω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσεως που πλήττει τη χώρα αντέχει σε σοβαρή κριτική η διατήρηση δύο τόσο ζημιογόνων καναλιών, τα οποία κατά γενική ομολογία δυσφημούν το κυβερνητικό έργο, προβάλλουν τη μαρξιστική ιδεολογία και τέρπουν ένα ασήμαντο ποσοστό 2-3% αιρετικών συμπολιτών μας; Φρονούμε ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της προεκλογικής πρωθυπουργικής εξαγγελίας για επανίδρυση του κράτους, ένα σημαντικό βήμα, μαζί με την κατάργηση των 700 άχρηστων και ζημιογόνων δημόσιων οργανισμών, είναι και το κλείσιμο των δύο επαχθών για την εθνική οικονομία κρατικών καναλιών.
Γεώρ. Β. Κασσαβέτης
– Επισμηναγός (Ι) ε.α., Δ/νων σύμβ. Εν. Αποστρ. Αξιωμ. Αεροπορίας


Σχολιάστε εδώ