Αίσθηση στην αγορά από τις αποκαλύψεις για Λαναρά

Αίσθηση προκάλεσε στη χρηματιστηριακή αγορά η αποκάλυψη του «Π» της περασμένης Κυριακής ότι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς παραπέμπεται σε δίκη, με τις κατηγορίες της απάτης και υπεξαίρεσης ποσού 13,87 εκατ. ευρώ, κατόπιν βουλεύματος που εκδόθηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο εξάδελφός του, Ζαφείρης Λαναράς.

Ο γνωστός χρηματιστής Μέμος Κολιάτσος, συγκατηγορούμενος του κ. Λαναρά, υποστηρίζει με επιστολή του στο «Π» ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την επίδικη υπόθεση και το όνομά του έχει εμπλακεί στην υπόθεση εκ παραδρομής, δεδομένου ότι από το 2000 η εταιρεία Άτταλος ΑΧΕ είχε μεταβιβασθεί στη Λαϊκή Τράπεζα και ο ίδιος ο κ. Κολιάτσος έπαψε να έχει διαχειριστική θέση από τον Μάιο του 2003, ενώ οι επίμαχες συναλλαγές του κ. Ζ. Λαναρά φέρονται να έγιναν την περίοδο 2003-2004, μετά δηλαδή την αποχώρηση του κ. Κολιάτσου από υπεύθυνες θέσεις.

«Προφανώς δεν ήμουν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, ιδιότητα με την οποία αναφέρομαι στο βούλευμα», υπογραμμίζει ο κ. Κολιάτσος, σύμφωνα με φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όπου αναφέρεται ότι έχει παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο, με πράξη της 30ής Μαΐου 2003. «Υπήρξα διευθυντικό στέλεχος του χρηματιστηριακού χώρου από το 1994 μέχρι το 2003. Ποτέ εγώ και οι εταιρείες που διηύθυνα δεν είχαν τριβές με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την ελληνική Δικαιοσύνη», τονίζει ο κ. Κολιάτσος στη γραπτή δήλωσή του. Το «ΠΑΡΟΝ» πάντως κατέγραψε ό,τι αναφερόταν στο «διά ταύτα» του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Σε επιστολή του στο «Π», ο μηνυτής κ. Ζ. Λαναράς σημειώνει ότι έχει διαχωριστεί το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε στις κατηγορίες για χειραγώγηση μετοχών και ότι η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί το καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων. Ο κ. Λαναράς ακολουθεί ήδη τη δικαστική οδό, ζητώντας εισαγγελική παραγγελία προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε να του δοθούν τα στοιχεία που αφορούν τον χρηματιστηριακό κωδικό του και ιδιαίτερα η ταυτότητα των αντισυμβαλλομένων στις συναλλαγές του. Ο κ. Λαναράς θεωρεί ότι τα στοιχεία αυτά έχουν κρίσιμη σημασία για να διερευνηθούν οι κατηγορίες περί χειραγώγησης.


Σχολιάστε εδώ