Έφυγε ο Αλέκος, «σχόλασε» το έργο…

Μύγα στο σπαθί του δεν σηκώνει πια αυτές τις μέρες ο Αλέκος Αλαβάνος, που θεωρεί ότι η δική του επιμονή έφερε τον πρωθυπουργό στη Βουλή και ετοιμάζεται να δώσει μία ακόμα μάχη για να απαντούν οι ίδιοι οι υπουργοί στις επερωτήσεις των βουλευτών και όχι δι’ αντιπροσώπων. Κάτι τα εσωκομματικά, κάτι που ο πρωθυπουργός επιλέγει να απαντήσει στον κ. Καρατζαφέρη «ενισχύοντας το κομματικό νυφοπάζαρο της Δεξιάς», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχασε τελείως το χιούμορ του. Και έδειχνε και ήταν καταεκνευρισμένος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πλάκα με τον αντιπολιτευτικό του ρόλο και δεν δέχεται υποβάθμιση των διαδικασιών και του περιεχομένου μέσα σ’ αυτήν τη Βουλή», είπε λίγο πριν τα μαζέψουν οι βουλευτές.

«Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να αλλάξει ευκαιριακά το Σύνταγμα και να επιβάλλεται να έρχεται ο υπουργός, σώνει και καλά, γιατί το ζητάτε εσείς», απόρησε ο εκτελών χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτης Αδρακτάς.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θανάσης Μπούρας, ο οποίος βρισκόταν στην Ολομέλεια για να απαντήσει στην επερώτηση, δεν το πήρε προσωπικά, τον ενόχλησε όμως η λέξη… «πλάκα» που χρησιμοποίησε ο κ. Αλαβάνος. Ομοίως λυπήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε να συζητήσουν τα σχετικά με το «νυφοπάζαρο της Δεξιάς»… Ήταν ήδη αργά για διαλόγους και καβγάδες, αλλά και για καθυστερημένους βουλευτές σαν τον Βαγγέλη Παπαχρήστο του ΠΑΣΟΚ, που… έσπρωχνε με όλη του τη δύναμη να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς δεν είχε πληροφορηθεί ότι το έργο είχε σχολάσει…


Σχολιάστε εδώ