Ένα βήμα πριν από το λουκέτο έφτασε η ΕΠΟ

«Τα “έδωσε όλα” στην κυβέρνηση και πανηγυρίζει», έλεγαν με σκωπτική διάθεση οι συνεργάτες του τέως προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Εάν δεν είχε αποχωρήσει ο Βασίλης Γκαγκάτσης από την προεδρία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ δεν θα έμπαινε και πάλι στις κρατικές επιχορηγήσεις. Όσο ήταν ο κ. Γκαγκάτσης στην προεδρία, αρνούνταν πεισματικά να δώσει στον Γιάννη Ιωαννίδη ό,τι τον είχε φέρει σε ρήξη και με τον Γιώργο Ορφανό. Να απαλείψει δηλαδή, τον όρο για το Στοίχημα από την εταιρεία «Ευ Αγωνίζεσθαι» της Ομοσπονδίας, να συμφωνήσει στους τακτικούς δικαστές και στην αυξημένη συμμετοχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ.

Όλα αυτά τα δέχτηκε ο νέος πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και έτσι επήλθε την περασμένη Πέμπτη η συμφωνία στα γραφεία της ΓΓΑ, στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τους συνεργάτες του. «Εάν δεν συμφωνούσαμε και δεν παίρναμε και πάλι επιχορήγηση, η Ομοσπονδία θα έβαζε λουκέτο», έλεγε μετά τη συνάντηση μέλος του προεδρείου και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η δήλωσή του ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ΕΠΟ ήταν ένα βήμα προ της οικονομικής καταστροφής, με κίνδυνο ακόμη κι οι μισθοί των υπαλλήλων να μην είναι δυνατόν να πληρωθούν.

Τα 2 εκατ. ευρώ αρχικά και τα 4-5 που θα μπουν στο ταμείο μετά το καλοκαίρι, δίνουν βαθιά οικονομική ανάσα στη μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας, η οποία έκανε το δεύτερο μεγάλο της βήμα. Τα βρήκε με την κυβέρνηση και «μπαίνει» και πάλι στις κρατικές επιχορηγήσεις.

Το πρώτο και σημαντικό της βήμα, εκ της κυβερνήσεως εκπορευόμενο κι αυτό, ήταν η αντικατάσταση του Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος –όπως γράφουμε και σε άλλο ρεπορτάζ– μόνον αν συμβεί κάτι εξαιρετικά μη αναμενόμενο και σοβαρό, δεν θα αναλάβει πόστο στον Ολυμπιακό, το ερχόμενο καλοκαίρι.


Σχολιάστε εδώ