Άρχισαν τα όργανα στην Κάντζα

Μέσα από το επίσημο μπλογκ του Alpha alphatv.blogspot.com, το οποίο άνοιξε πάλι έπειτα από απουσία δέκα τουλάχιστον μηνών, η νέα διοίκηση του καναλιού ανακοίνωσε ουσιαστικά τη μεταφορά του κεντρικού δελτίου από τις 8 το βράδυ στις 7 μ.μ. Την πληροφορία είχε δημοσιεύσει το «Π» πριν από ένα μήνα και είναι φανερό πως οι Γερμανοί γνωστοποιούν ότι δεν ενδιαφέρονται για την ενημέρωση, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Ρικ Σπίνερ στα συνδικαλιστικά σωματεία. Για το πόσο άσχημο είναι το κλίμα είναι ενδεικτικό ότι ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος παρουσίασε το νέο οργανόγραμμα του ειδησεογραφικού τομέα την περασμένη εβδομάδα, χωρίς όμως να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για αυτό που το μπλογκ του καναλιού ανακοίνωνε!

Καταργούνται τμήματα

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα καταργούνται τμήματα, πολλοί τομείς ενοποιούνται υπό νέες διευθύνσεις, οι ανταποκριτές περνάνε στην ευθύνη του desk, οι παρουσιαστές εντάσσονται σε ένα διαφορετικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα φαίνεται να υπάρχει και με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Ρίτσα Μπιζόγλη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι διαρροές ότι ο Alpha θέλει ή διαφορετική παρουσιάστρια ή έναν άνδρα στον πρώτο ρόλο του δελτίου!

Σοβαρές θα είναι οι εξελίξεις και στον ψυχαγωγικό τομέα. Ήδη από το τέλος Μαρτίου το πρόγραμμα του Alpha, με εξαίρεση την πρωινή ζώνη (Μενεγάκη, Σεργουλόπουλος – Μπακοδήμου, Μητσικώστας), θυμίζει βιντεοκλάμπ με επαναλήψεις. Τα μόνα νέα προγράμματα είναι το γερμανικής εισαγωγής ριάλιτι παιχνίδι «Κάτι ψήνεται» που θα μεταδίδεται στις 8 το βράδυ, την ώρα των κεντρικών δελτίων στα άλλα κανάλια, και η σειρά «CSI Μαϊάμι» της οποίας θα μεταδίδονται τα παλιά επεισόδια του πρώτου κύκλου, τα οποία ήδη έχουμε δει στη Nova, την ΕΡΤ και τον ΣΚΑΪ. Στην κατηγορία των τηλεοπτικών συμβολαίων φαίνεται πως υπάρχουν δύο υποκατηγορίες, τα πρόσωπα που ενδιαφέρουν τη νέα διοίκηση και θα κληθούν σε επαναδιαπραγμάτευση και όλοι οι άλλοι που απλώς θα διαπιστώσουν το τέλος της συνεργασίας τους. Μετά τη «Μηχανή του χρόνου», πρόωρο τέλος φαίνεται πως θα λάβει το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη. Δεν αποκλείεται, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, και ο Λάκης Λαζόπουλος να κάνει μία ή δύο μόνο εκπομπές του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και μετά να αποχωρήσει από το κανάλι.

Και δικαστικό «όχι» στον Alpha

Απέρριψε τη δεύτερη αγωγή του Alpha κατά των συνδικαλιστικών ενώσεων για τη δεύτερη στάση εργασίας στο κανάλι το δικαστήριο, σημειώνοντας πως «Ουδεμία βλάβη απειλείται εναντίον της (σ.σ.: της ιδιοκτήτριας εταιρείας), η οποία θα πρέπει να αποτραπεί με την έκδοση απόφασης που να αναγνωρίζει και να κηρύσσει ως παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα από την εναγόμενη απεργιακή κινητοποίηση με τη μορφή της στάσης εργασίας». Ο Alpha είχε ζητήσει να κηρύσσονται παράνομες οι μελλοντικές απεργίες, αίτημα που το δικαστήριο απέρριψε. «Όσον αφορά το αίτημα της αγωγής να απαγορευτούν οιεσδήποτε άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις στο μέλλον με οποιαδήποτε μορφή, εφόσον θα στηρίζονται στους ίδιους λόγους και αιτήματα με την προαναφερόμενη απεργιακή κινητοποίηση, είναι απορριπτέο ως μη νόμιμο, αφού δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες θα εξαγγελθεί νέα απεργία», σημειώνεται στην απόφαση. «Βασικός μάρτυρας κατά της εργοδοσίας ήταν ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτης, που απαντώντας στις ερωτήσεις του νομικού συμβούλου της Ένωσης Λ. Μπελίτση τεκμηρίωσε ότι δεν υφίσταται ζημία, όπως υποστήριζε ο ALPHA ζητώντας και αποζημίωση, καθώς οι αποφάσεις του Ρ/Τ σταθμού για τις απολύσεις και τη δήθεν εθελουσία είναι απολύτως καταχρηστικές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

«Η δικαστική αυτή απόφαση λύνει τα χέρια για την πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων στον ALPHA, αλλά ασφαλώς και αλλού όπου πραγματοποιούνται περικοπές θέσεων εργασίας, δημοσιογραφικής ύλης και ειδησεογραφικού προγράμματος» αναφέρει μεταξύ άλλων η Συσπείρωση σε δική της ανακοίνωση.

Δεν πέρασε μία μέρα από την ενημέρωση που έκανε ο Βασίλης Παπαδρόσος στις ειδήσεις για το νέο οργανόγραμμα και ανακοινώθηκε η επιστροφή στον Alpha του Ρ. Ψύλλια, ο οποίος είχε αποχωρήσει μετά από διαφωνία με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τώρα φεύγει από το Star για να αναλάβει τη διεύθυνση σύνταξης και να υπηρετήσει το μοντέλο της light ενημέρωσης που θέλει το RTL. Το νέο τμήμα λάιφ στάιλ ειδήσεων αναλαμβάνει η Βίκυ Χαντζή. Τα παρατράγουδα πάντως με τη λίστα της εθελουσίας συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα. Οι άνθρωποι της διοίκησης ζήτησαν από τον δημοσιογράφο Γιάννη Ευσταθίου που δήλωσε ότι θέλει να αποχωρήσει, να παραμείνει στο κανάλι. Επιβεβαιώνουν με αυτό τον τρόπο τις «προγραφές» του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου που εφάρμοσαν. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε την πρόταση παραμονής και τελικά θα αποχωρήσει. Την ίδια ώρα παρελθόν αποτελεί και η υπεύθυνη προσωπικού Κατερίνα Παρίση, η οποία θα αναλάβει θέση στη ΔΕΜΚΟ του Δημήτρη Κοντομηνά. Η Κ. Παρίση υπέβαλε παραίτηση διαφωνώντας με την πρόσληψη των νέων προσώπων την ώρα που χάνουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι.


Σχολιάστε εδώ