άλλα δημοτικά

Υπάρχει ένα κιόσκι-περίπτερο για εφημερίδες, στη διασταύρωση του πεζόδρομου της Βουκουρεστίου με τη Βαλαωρίτου, που φτιάχτηκε από τον ίδιο τον δήμο επί Αβραμόπουλου. Έστειλε λοιπόν στον εφημεριδοπώλη Κων. Νικολόπουλο, που το εκμεταλλεύεται, έγγραφο η Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων, ότι αντί των 2,81 τετραγωνικών που του έχουν παραχωρηθεί καλύπτει 5 τ.μ. Και τον απειλεί ότι αν δεν περιοριστεί στα 2,81 τ.μ. θα καταργηθεί η συγκεκριμένη θέση πώλησης εφημερίδων και θα απομακρυνθεί η… αυθαίρετη κατασκευή! Μα, κύριε Σταυριανίδη, ως διευθυντής της Διεύθυνσης δεν ξέρατε ότι το κιόσκι έχει φτιαχτεί από τον δήμο σας; Κάντε μια αυτοψία και θα δείτε ότι η Δημοτική Αστυνομία λάθος έκθεση έχει κάνει. Μακάρι πάντως να ήταν το μοναδικό πρόβλημα της Αθήνας τα παραπάνω δύο τετραγωνικά μέτρα που καλύπτει το κιόσκι.
***

Παραιτήθηκε, μάθαμε, από αντινομάρχης Αθηνών ο Χάρης Πασβαντίδης, ο άνθρωπος που, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, ήταν το δεξί χέρι του νομάρχη Γιάννη Σγουρού. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ενώ οι λόγοι δεν έχουν γίνει ακόμα «επισήμως» γνωστοί. Αυτό που ακούσαμε είναι ότι ο Πασβαντίδης «τα πήρε» επειδή κάποιοι προσπάθησαν να του κόψουν τις πολιτικές φιλοδοξίες που είχε δημιουργήσει -και καλλιεργούσε- εν όψει βουλευτικών εκλογών. Δεν ξέρουμε τι ρόλο έπαιξε στην υπόθεση ή αν έπαιξε καν ο Σγουρός, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι κανείς δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Χάρης ήταν το δεύτερο βιολί (αναπληρωτής νομάρχη) στη Νομαρχία Αθηνών. Σύντομα θα κάνουμε «αυτοψία» στο συμβάν και θα έχουμε νεώτερα…
***

Τέλος στην αυθαιρεσία της παράνομης διαφήμισης ζητά με προτάσεις πλέον η αυτοδιοίκηση όπως και φρένο στη μονομερή μετάθεση ευθυνών και βαρών στους δήμους. Έτσι η ΤΕΔΚΝΑ μιλάει τώρα για τη συγκρότηση κοινής επιτροπής από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης (ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ) και των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών για το νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει την υπαίθρια διαφήμιση, βάζοντας ουσιαστικά στο παιχνίδι των ευθυνών και την Πολιτεία. Την ίδια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ έκανε αποδεκτή την πρόταση κανονιστικού πλαισίου για την υπαίθρια διαφήμιση που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επιτροπή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καλογερόπουλος, «πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της εντός τακτού χρονικού διαστήματος, δεδομένου ότι το πρόβλημα με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις».
***

Να φτάσει το Μετρό μέχρι το Θριάσιο ζήτησε με παρέμβασή του ο νομάρχης Αριστείδη Αρκουδάρης στη 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π. 2007-2013. Συγκεκριμένα ζήτησε την επέκταση της γραμμής του ΜΕΤΡΟ από το Χαϊδάρι έως το Θριάσιο και τη σύνδεση με τον προαστιακό στο σταθμό του Νοσοκομείου. Επίσης πρότεινε την επέκταση του δικτύου των μέσων σταθερής τροχιάς στη Δυτική Αττική για τη διευκόλυνση των περίπου 100.000 εργαζομένων από όλο το λεκανοπέδιο στις παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Τέλος πρότεινε την αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδούς Ελευσίνας – Θήβας (Π.Ε.Ο.Α.Θ.), συμπληρωματικές παρεμβάσεις στο τμήμα του ΠΑΘΕ από τα δυτικά όρια του νομού έως τα διόδια Ελευσίνας για την ολοκλήρωση των παράδρομων της εθνικής οδού που εξυπηρετούν την τοπική κυκλοφορία.
***


Σχολιάστε εδώ