άλλα αθλητικα

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε γράψει για το επίπεδο των ελληνικών ομάδων και του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο είναι πολύ χαμηλό συγκρινόμενο με το ευρωπαϊκό και οι ελληνικές ομάδες είναι πιο αδύναμες, συγκρινόμενες με τις μεγάλες των προηγμένων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αυτό έδειξε και ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατήσει ισοπαλία με μηδέν παθητικό στην έδρα του, απέναντι σε μία από τις καλές –και όχι τις καλύτερες– ισπανικές ομάδες, τη Βιγιαρεάλ.

Όπως, μάλιστα, λέγαμε και δείχνουν τα πράγματα εντός του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που συνήθως ξεχωρίζει στα ευρωπαϊκά κύπελλα, λόγω εμπειρίας και ικανότητας, αλλά αυτήν τη φορά απλώς και αυτός επιβεβαίωσε τον κανόνα. Ποιος είναι ο κανόνας; Ότι οι ελληνικές ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και η Εθνική μας ομάδα, παρά την έξαρση των τελευταίων ετών, ειδικά μετά το 2004, υπολείπονται ακόμη των προηγμένων ευρωπαϊκών ομάδων και πρωταθλημάτων. Το λέμε και θα το ξαναλέμε, το γράφουμε και θα το ξαναγράφουμε και τα πράγματα θα αλλάξουν μόνον όταν οι έλληνες παράγοντες το καταλάβουν και επενδύσουν σοβαρά και οργανωμένα, με σχέδιο και πλάνο. Διότι και η κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ο Ολυμπιακός, δεν επενδύει σοβαρά και με πλάνο και αυτό το δείχνει, όχι μόνο φέτος, αλλά κάθε χρόνο, στο τι πράττει στο θέμα του προπονητή και πώς το χειρίζεται.

Αλλαγές στα πρότυπα της Σούπερ Λίγκας προαναγγέλθηκαν και στη Β΄ Εθνική. Τα play off και τα play out, που καθιερώνονται και αποτελούσαν ιδέα των ανθρώπων της Σούπερ Λίγκας για να αυξηθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, πρόκειται νʼ αυξήσουν και το ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα αφού πέραν της πρώτης θέσης, για την κατάταξη από τη δεύτερη θέση μέχρι και την έβδομη και για άλλες δύο θέσεις ανόδου στη μεγάλη λίγκα, θα γίνουν αγώνες κατάταξης και το αντίστοιχο θα συμβαίνει και στην ουρά, όπου μόνον η τελευταία θέση θα σημαίνει σίγουρο υποβιβασμό.

Πολλοί λένε ότι όλα αυτά καθιερώνονται και για έναν άλλο λόγο πλην της αύξησης των εσόδων των ομάδων και της αύξησης του ενδιαφέροντος. Ο λόγος αυτός είναι το Στοίχημα και οι φήμες, αλλά και οι καταγγελίες που υπάρχουν για στησίματα αγώνων για το Στοίχημα. Οι υπεύθυνοι της μικρής λίγκας, της Ένωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής, πιστεύουν ότι έτσι θα εξαλειφθεί το κύκλωμα και δεν θα μπορούν να παίζονται οι αγώνες ή ακόμη και να στήνονται στον παράνομο στοιχηματισμό, κάτι που λέγεται πως συμβαίνει κατά κόρον στη Β΄ Εθνική και που έχει καταδείξει και ο ΟΠΑΠ ότι γίνεται λόγω του συνεχούς «κλειδώματος» αγώνων.


Σχολιάστε εδώ