Το 42% του μισθού του δίνει σε κοινωνικές ομάδες ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ

Σε μια συμβολική κίνηση -γιατί ο ΟΠΑΠ είναι πλέον εταιρεία του ιδιωτικού τομέα και ανήκει κατά πλειοψηφία σε ξένους θεσμικούς επενδυτές- ο επικεφαλής του οργανισμού Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του πρωθυπουργού για λιτότητα στον δημόσιο τομέα, θα αποδίδει στο εξής σε κοινωνικές ομάδες τις οποίες θα γνωστοποιεί κάθε μήνα το ποσό του μισθού του που αναλογεί στην ελληνική συμμετοχή (34% από το Δημόσιο συν 8% από έλληνες επενδυτές). Με δυο λόγια, ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα επιστρέφει το 42% του μισθού του, που είναι 220.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά.

Από εκεί και μετά, έδωσε έμφαση στην εμπιστοσύνη που δείχνουν στον ΟΠΑΠ οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και τη φυγή των ξένων από το ελληνικό χρηματιστήριο. Όπως εξήγησε, η ΟΠΑΠ ΑΕ καταλαμβάνει σήμερα την πρώτη θέση παγκοσμίως από πλευράς κεφαλαιοποίησης μεταξύ όλων των εταιρειών του ευρύτερου τομέα των παιγνίων (καζίνο, λοταρίες, στοίχημα, ηλεκτρονικό πόκερ κ.λπ.), από την πέμπτη θέση που κατείχε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, ενώ αναδεικνύεται και η δεύτερη καλύτερη σε χρηματιστηριακή απόδοση εταιρεία του τομέα παγκοσμίως.

Μάλιστα, η ριζική αναδιάρθρωση του ΟΠΑΠ υλοποιείται με την απόλυτη συμφωνία και έγκριση των εργαζομένων της εταιρείας. Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν σήμερα σχεδόν το 59% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ (από 54% πριν από ενάμιση χρόνο), ένα ακόμη γεγονός που αποδεικνύει και έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές του οργανισμού. Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34% και το υπόλοιπο 7-8% διασπείρεται σε έλληνες επενδυτές.

Για τη συμμετοχή της ΟΠΑΠ στην τελική φάση του διαγωνισμού για την τουρκική κρατική λοταρία, ο κ. Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της προσπάθειας, τονίζοντας όμως ότι το κριτήριο για το τελικό τίμημα θα καθοριστεί από καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια, προς όφελος των μετόχων της ΟΠΑΠ.

«Δεν θα διακυβεύσουμε χρήματα, θα αγοράσουμε το δικαίωμα σε αυτό που θεωρούμε σωστή τιμή ή θα το αφήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ.


Σχολιάστε εδώ