στα Ενδότερα των ομάδων

Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να τελειώσει ομαλά το σημερινό ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού! Δεν είναι απλώς επιθυμία, αλλά ευχή!

Και δική μου, αλλά και όλων όσοι αφουγκράστηκαν τις τελευταίες δύο μέρες τον κόσμο του «δικεφάλου». Βράζει η Θεσσαλονίκη από οργή για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» κατά τη διάρκεια του δεύτερου επαναληπτικού μεταξύ των δύο ομάδων για το Κύπελλο.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ φωνάζει για κατάφωρη αδικία από τον διαιτητή Κουκουλάκη. Γιʼ αυτό και στέλνει μηνύματα, τα οποία δημιουργούν αρνητική προδιάθεση για το σημερινό ντέρμπι.

Το εξωφρενικό της ιστορίας είναι ότι μετά τη λήξη του ματς, αλλά και το πρωί της Πέμπτης, άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν τη συνδρομή παραγόντων του ΠΑΟΚ για την προστασία της «ερυθρόλευκης» αποστολής. Ακόμα γελάνε στην Τούμπα!

«Γιατί δεν τα σκέφτονταν όλα αυτά πριν από τα όργια εις βάρος μας;», ήταν η απορία που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης που είχε βασικό θέμα συζήτησης τα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων. Διότι για πρώτη φορά φοβούνται οι άνθρωποι του «δικεφάλου» ότι δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τον κόσμο.

Υπάρχει, βέβαια, και η παράμετρος της επίθεσης σε οπαδούς του ΠΑΟΚ που συνόδευαν την αποστολή με την ιδιότητα των επισήμων. Ανάμεσά σε εκείνους που δέχθηκαν επίθεση ήταν και ο Παναγιώτης Ποικιλίδης.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, η επίθεση στον συγκεκριμένο συνεργάτη του Ζαγοράκη θεωρείται αιτία πολέμου. Οπότε καλό θα ʼναι να ευχηθούμε όλοι να μη συμβούν πράγματα, για τα οποία θα κλαίμε από το βράδυ της Κυριακής.

Με όσα γίνονται δεξιά και αριστερά, όμως, κερδισμένος της ιστορίας βγαίνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Λες και το Σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του…

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε, ο Πανσερραϊκός καίγεται για το πρωτάθλημα και έκανε ήδη την υπέρβασή του στο Κύπελλο. Άρα, το ένα εισιτήριο για τον τελικό έχει «κιτρινόμαυρο» χρώμα.

Κι εκεί όλα γίνονται. Όπως, άλλωστε, συζητούν από προχθές στην «Ένωση», ο θόρυβος που προκάλεσε ο ΠΑΟΚ θα κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους διαιτητές.

«Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο γήπεδο, με τον κόσμο μοιρασμένο, θα σκεφτεί πολύ σοβαρά ο κάθε διαιτητής να ευνοήσει τόσο πολύ μια ομάδα», λένε στην ΑΕΚ και ονειρεύονται γύρο θριάμβου στο ΟΑΚΑ. Ο Μπάγεβιτς, πάντως, προσπαθεί να τους κρατήσει προσγειωμένους.

Ο «Ντούσκο» ξέρει ότι απέναντι στην ομάδα του οι παίκτες του Πανσερραϊκού θα έχουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνητρο. Κυρίως επειδή έχουν ενημερωθεί ότι παρακολουθεί 3-4 απʼ αυτούς, οι οποίοι ασφαλώς θα υπερβάλλουν εαυτούς για του δώσουν τη δυνατότητα να τους επιλέξει για την ΑΕΚ.

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στην ιστιοπλοΐα. Αρκεί να διαβάσει κάποιος τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης για να αντιληφθεί το πρόβλημα.

Στη διαγραφή 53 ναυτικών Ομίλων απʼ όλη τη χώρα προχώρησε η γενική συνέλευση της ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με την αιτιολογία ότι τα σωματεία αυτά δεν είχαν δραστηριότητα τα τελευταία τρία χρόνια. Παράλληλα, σε 39 Ομίλους δόθηκε παράταση ενός έτους, προκειμένου να αποκτήσουν δραστηριότητα και να μην έχουν την ίδια τύχη. Η επανεκτίμηση θα γίνει στην πρώτη τακτική γενική συνέλευση του 2010.

Μιλάμε για ένα άθλημα που έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους τους Έλληνες. Ενδεχομένως, όμως, να έπεσε κι αυτό θύμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, διότι πρόκειται για ακριβό σπορ.

Ο Σχορτσιανίτης φαίνεται ότι θα πληρώσει το μάρμαρο στον Ολυμπιακό. Αποτελεί ως συνήθως τον εύκολο στόχο, διότι έχει δώσει πολλές αφορμές με τη συμπεριφορά του στο παρελθόν.

Στον Πειραιά, πάντως, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που τάχθηκαν στο πλευρό του «Σόφο» στην κόντρα του με τον Γιαννάκη. Κυρίως διότι θεώρησαν ότι ο «δράκος» ενήργησε εκ του ασφαλούς με το πλεονέκτημα που του έδωσε η νίκη επί του Παναθηναϊκού και η διαφαινόμενη πρωτιά στην κανονική περίοδο.

»Αν είχαμε χάσει θα αντιδρούσε έτσι;», ήταν μια εύλογη απορία που ακούστηκε στα αποδυτήρια του ΣΕΦ για τον Γιαννάκη. Η απάντηση ακούγεται… απλοϊκή, αλλά υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα έβρισκε αφορμή ο «δράκος» για να δείξει πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Έχουν τρελαθεί και στις τέσσερις μεγάλες ομάδες με τον Φαμπιάν Εστογιανόφ. Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά επανέρχομαι στο θέμα επειδή σχολιάστηκε από πολλούς η απόδοση του τεχνίτη Ουρουγουανού στον επαναληπτικό Αστέρα – Πανιωνίου.

Ο Εστογιανόφ έβγαζε πρωτοφανές πάθος για ξένο παίκτη και προσπαθούσε σε άμυνα και επίθεση να βοηθήσει την ομάδα του. Συμπεριφορά που συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια από προπονητές, οι οποίοι τον είχαν απορρίψει το περασμένο καλοκαίρι.

Τη γλίτωσε φθηνά ο Μούτσιλο Βούκοτιτς και παρέμεινε στον πάγκο του Λεβαδειακού. Τον Σέρβο κράτησε στους Βοιωτούς η άνετη νίκη επί του Ηρακλή, αν και οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για περίπου 40 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στη Λιβαδειά, πάντως, επιμένουν ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο διαζυγίου με τον Βούκοτιτς. Αναφέρουν, μάλιστα, σαν νέο κομβικό ματς αυτό με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο.

Μιας και αναφερόμαστε στους Κρητικούς, να καταγράψουμε την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Γιάννη Μαντζουράκη και τον Γιάννη Ταραλίδη. Με τον έμπειρο προπονητή να χρεώνει στον παίκτη ότι ενδιαφέρεται κυρίως για τη δική του προβολή και λιγότερο για την ομάδα.

Ο αντίλογος του Ταραλίδη είναι ότι αυτό συμβαίνει με τους ξένους παίκτες. Αλλά ανεξάρτητα με το ποιος έχει δίκιο, η συμβίωσή του με τον Μαντζουράκη θεωρείται αδύνατη, ακόμα και στην περίπτωση που θα σωθεί ο ΟΦΗ.

Περιζήτητος είναι ο Γιώργος Τσιάρας από τις αθηναϊκές ομάδες. Μπορεί να μην έκανε στον ΠΑΟΚ χρονιά ανάλογη με τις δύο προηγούμενες όταν αγωνιζόταν στην Ολύμπια Λάρισας, αλλά στο Λεκανοπέδιο θεωρούν ιδιαίτερα χρήσιμο τον καρδιτσιώτη φόργουορντ.

Ο Πανιώνιος πάντως φαντάζει ως ο πιθανότερος σταθμός για την καριέρα του την επόμενη σεζόν. Οι «κυανέρυθροι», άλλωστε, δείχνουν έφεση στους αξιόλογους Έλληνες παίκτες.


Σχολιάστε εδώ