Στα Γιάννενα η νέα κόντρα Γιώργου – Σημίτη

Ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στις –ήδη τεταμένες– σχέσεις του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Σημίτη που ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο περνάνε μεγάλη κρίση.

Το νέο αυτό επεισόδιο έλαβε χώρα στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων. Όχι για την… κυριότητα της πανέμορφης λίμνης, αλλά για την –παρʼ ολίγον– «συμβίωσή» τους, έστω και για λίγες ώρες, στα Γιάννενα που ήταν «πρώτα στʼ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα» κατά τις ένδοξες μέρες τους.

Αυτή λοιπόν τη φορά και άσχετα με τα… γρόσια και τα γράμματα, ο τέως κι ο διάδοχός του πήραν τʼ άρματα, δείχνοντας ότι πλέον είναι αδύνατη η συμβίωσή τους κάτω απʼ την ίδια πολιτική στέγη!

Τα γεγονότα έχουν ως εξής και είναι (;) περίεργο που οι ενασχολούμενοι με το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφοι δεν έχουν πει ή γράψει το παραμικρό! Χτες λοιπόν και σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί επίσκεψη στα Γιάννενα, στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα περιοδειών του, με ομιλίες και επαφές με κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη ομιλία του τέως, του Κ. Σημίτη, επίσης στα Γιάννενα. Προγραμματισμένη, επαναλαμβάνουμε, εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, όπως ολόκληρη η σειρά ομιλιών του πρώην πρωθυπουργού σε ελληνικές πόλεις.

Μόλις λοιπόν το επιτελείο του Γιώργου πληροφορήθηκε ότι, έστω και μόνον την επομένη, θα βρισκόταν στην ίδια με τον αρχηγό πόλη ο… αντίπαλος, κινητοποιήθηκαν!

Λες και αυτό συνιστούσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα!

Λες και η παρουσία Σημίτη, έστω ετεροχρονισμένα, θα… έκλεβε απʼ τη λάμψη του Γιώργου!

Έτσι λοιπόν, και παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση για τον τέως ήταν προγραμματισμένη πολύ πριν αποφασίσει να πάει εκεί ο Γιώργος, πέσανε τα «μεγάλα μέσα», δηλαδή πιέσεις, αφόρητες πιέσεις για να αναβληθεί η ομιλία του Κ. Σημίτη, την οποία είχε –επί της ουσίας– οργανώσει ο πρώην υφυπουργός Β. Αργύρης!

Και οι πιέσεις απέδωσαν.

Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι οι οργανωτές της εκδήλωσης για τον τέως και ο πρώην υφυπουργός «απέσυραν» τη σχετική εκδήλωση!

Μάλιστα, και για να… μη μείνει καμιά αμφιβολία στον αρχηγό (τον τωρινό), απέσυραν ακόμα και τις προσκλήσεις, εξαφάνισαν τις αφίσες και γενικά «θάψανε» κάθε ίχνος του Σημίτη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου!

Κάνανε δε και κάτι άλλο.

Απαίτησαν να «διαρρεύσει» ο τέως ότι… με δική του πρωτοβουλία αποσύρθηκε η προς τιμήν του εκδήλωση για… «εύθετο χρόνο»!

Όπερ και εγένετο.

Εκών άκων ο Σημίτης (και το επιτελείο του) έδωσε σε όσους… απόρησαν την προαναφερθείσα εξήγηση!

Αλλά –φυσικά– το ζήτημα παραμένει:

= Πώς πλέον θα μπορέσουν να συμβιώσουν πολιτικά Γιώργος και Σημίτης, όταν δεν μπορούν να συμβιώσουν ακόμα και για ελάχιστες ώρες… εκτός Αθηνών;

Αναζητείται απάντηση…


Σχολιάστε εδώ