Πληρώνουν το φυσικό αέριο πιο ακριβά από το πετρέλαιο!

Πρόκειται για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης των οποίων, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών που εργάζονται σʼ αυτά, έχει αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε αίθουσες ψυγεία!
Ο σύλλογος που έχει την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος» κάνει λόγο για… ληστεία σε βάρος των σχολείων και σημειώνει:
«Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε από τους υπεύθυνους ότι θα υπάρχει μεγάλο οικονομικό όφελος και με απόφαση του δήμου έγιναν οι σχετικές συμφωνίες, άλλαξαν οι καυστήρες και περιμέναμε “τις καλύτερες μέρες” για τα οικονομικά των σχολείων (μας έλεγαν ότι θα πληρώνουμε από 20% έως και 30% λιγότερο σε σχέση με το πετρέλαιο), σήμερα τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν τεράστια ποσά που δεν τα έχουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.
Παράλληλα διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει ενιαία τιμολογιακή πολιτική και αυτό οδηγεί τελικά σε ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, αφού η εταιρεία της Θεσσαλονίκης χρεώνει π.χ. διπλάσια από την αντίστοιχη της Αττικής.
Το ΔΣ του συλλόγου καλεί κάθε αρμόδια αρχή, διοικητική και πολιτική:
α) Να πάρει θέση, να επαναδιαπραγματευτεί την τιμολογιακή πολιτική φυσικού αερίου για τα σχολεία, να απαιτήσει από τους υπεύθυνους γιʼ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση να σταματήσουν την κερδοσκοπία και τις αδικαιολόγητες υπερτιμολογήσεις.
β) Να δοθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλες τις σχολικές μονάδες για να μπορέσουν να καλύψουν τους διογκωμένους λογαριασμούς φυσικού αερίου.
γ) Να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις υποχρεώσεις της εταιρείας σχετικά με την επιδιόρθωση βλαβών και συντήρησης των εγκαταστάσεων, διότι παρουσιάζονται βλάβες που σχετίζονται με κακοτεχνίες».


Σχολιάστε εδώ