Πατρινά και… άλλα

Ο δήμαρχος Αιγίου, Απόστολος Καραφωτιάς, άναψε… φωτιά στη Νέα Δημοκρατία. Έστειλε, μαζί με τέσσερις αντιδημάρχους του, επιστολή στον Λευτέρη Ζαγορίτη και, άκουσον άκουσον, του ζητάει να τους διαγράψει γιατί δεν έγιναν όσα είχαν ζητήσει και έπρεπε να γίνουν στην πόλη τους.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και πρωτότυπη πρόταση. Δεν έχω ξανακούσει να ζητάει κάποιος διαγραφή επειδή δεν έγιναν όσα ήθελε. Το κανονικό, κ. δήμαρχε, είναι να παραιτηθείς και μάλιστα να δημοσιοποιήσεις τους λόγους. Τα υπόλοιπα εντάσσονται στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που κάθε χρόνο διοργανώνει με επιτυχία ο Δήμος Πατρέων!

Οι αιτίες που θέλει να διαγραφεί ο δήμαρχος και οι συν αυτώ είναι ότι δεν έγινε στην περιοχή Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και δεν ολοκληρώνονται τα έργα στο λιμάνι του Αιγίου. Το ζήτημα είναι να μας πει ο κ. δήμαρχος τι έκανε αυτός και η δημοτική αρχή για όλα αυτά και μετά να επιμερίσουμε και τις όποιες ευθύνες στην κυβέρνηση.

Ο άλλος μεγάλος δήμος, αυτός της Πάτρας, έχει άλλου επιπέδου ζητήματα. Η δημοτική αντιπολίτευση είναι πλέον ανύπαρκτη. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει προφανώς εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια κριτικής στη δημοτική αρχή του κ. Φούρα!

Ο κ. Φλωράτος δικαιολογημένα δεν δείχνει ενδιαφέρον, ενώ εκείνο που επιχειρούν τα κομματικά στελέχη είναι το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές. Ο Θ. Γιοβάνης, ο Δημήτρης Αϊβαλής, η Λένα Καλετζιώτη και η Μαριάννα Σταματιάδου είναι τα πρόσωπα που φαίνεται να προηγούνται άλλων. Εκτός αν τελικά η Νέα Δημοκρατία επιλέξει Πατρινό που ζει στην Αθήνα και είναι πρώην βουλευτής ή υποψήφιος βουλευτής!

Η κατάσταση με τους Αφγανούς στην Πάτρα δεν πάει άλλο. Περίπου 4.000 είναι αυτοί που ζουν στην πόλη, ενώ ο καταυλισμός χωράει μόνο 700. Οι υπόλοιποι ζουν σε γκαράζ, πυλωτές πολυκατοικιών και όπου αλλού βρουν. Και φυσικά κανένας δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ντροπή!


Σχολιάστε εδώ