«Πανστρατιά της τελευταίας στιγμής και της τελευταίας ευκαιρίας»…

Τα πνεύματα θα οξυνθούν κυρίως με τη σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα, που θα εκταθεί τις επόμενες ημέρες, των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με τους… κατά αρμοδιότητα αντιπάλους τους του ΠΑΣΟΚ. Στόχος να αναδειχθούν διαφορές μεταξύ εκείνων που επιθυμούν να καταλάβουν συγκεκριμένες θέσεις και να απαξιωθούν στρατηγικές και σχεδιασμοί. Να αποδειχθεί δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ακόμη έτοιμο, δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδά του.

Και φυσικά η μεγάλη σύγκρουση θα είναι εκείνη μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Οι επιθέσεις του πρωθυπουργού ευθέως εναντίον του Γ. Παπανδρέου θα συνεχισθούν με οξύτητα. Μετά την προσπάθεια συναίνεσης και τις συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κ. Καραμανλής θα μπορεί να προβάλει και τον συναινετικό χαρακτήρα που προσέφερε στο πολιτικό σκηνικό και κάποιοι δεν το δέχθηκαν…

Πάντως, η επικοινωνιακή και πολιτική αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας προσκρούει μέχρι στιγμής στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πολύ λίγοι είναι εκείνοι που θα θελήσουν να σηκώσουν τη σημαία του αγώνα σε όλους τους τομείς και να προχωρήσουν σε σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του. Όλοι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα αναγνωρίζουν ότι λείπει ο συντονισμός, λείπουν εκείνοι που θα μπορούσαν να σηκώσουν στις πλάτες τους την προσπάθεια, κομματική και κυβερνητική, για μια «πανστρατιά της τελευταίας στιγμής και της τελευταίας ευκαιρίας», όπως πολύ σωστά χαρακτήρισε κορυφαίο στέλεχος αυτό που απαιτείται να γίνει…

Τις κινήσεις αυτές ουσιαστικά θα τις επωμιστεί ο Κ. Καραμανλής, όπως είναι φυσικό, αφού πρόκειται για το μόνο μη φθαρμένο υλικό της Νέας Δημοκρατίας. Θα γυρίσει σχεδόν όλη τη χώρα και σε μεγάλα αστικά κέντρα θα κάνει συγκεντρώσεις πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ συχνή θα είναι και η παρουσία του σε γειτονιές αστικών κέντρων και κυρίως της Αθήνας.

Κορυφαία στελέχη θα επιδιώξουν να δώσουν ελπίδες για λύση στα προβλήματα με βάση σχεδιασμό που θα εκπονηθεί σε συνεργασία κόμματος και κυβέρνησης.

Στρατηγικής σημασίας ζήτημα είναι το εάν η κυβέρνηση θα μπορέσει πριν από τις ευρωεκλογές να προχωρήσει σε παροχές, έστω και περιορισμένες. Η μονιμοποίηση των εκτάκτων υπαλλήλων ήταν κάτι που συζητήθηκε επανειλημμένα, φαίνεται όμως ότι οι εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν δεν αναμένονται αποκλειστικά θετικές γιατί πιθανότατα θα ακουστούν και πολλές επικρίσεις για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έτσι δεν φαίνεται να υπάρξει περίπτωση μονιμοποίησης μεγάλου αριθμού εκτάκτων υπαλλήλων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μεγάλος αριθμός προσλήψεων, αφού φαίνεται πως ορισμένοι οργανισμοί έχουν ήδη το πράσινο φως να προχωρήσουν σε προσλήψεις «δικών τους παιδιών», για να τεθεί και φρένο στη μεγάλη απογοήτευση των οργανωμένων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, που στα κομματικά όργανα δεν χάνουν ευκαιρία -όποτε συνεδριάζουν- να κτυπούν αλύπητα τους υπουργούς της κυβέρνησης για τη στάση που τηρούν απέναντι στα «δικά τους παιδιά» που «τα έχουν αφήσει στην ανεργία»…

Ρόλο στην αντεπίθεση, επικοινωνιακή και πολιτική, της Νέας Δημοκρατίας θα παίξει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όσον αφορά τα σκάνδαλα που θα συνοδεύσουν τον προεκλογικό λόγο και τα οποία θα γείρουν ως έναν βαθμό την πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Και καθώς φαίνεται, οι αποκαλύψεις της τελευταίας στιγμής… δεν θα αφορούν μόνον την Νέα Δημοκρατία, γεγονός που θα οξύνει περισσότερο τον προεκλογικό αγώνα.


Σχολιάστε εδώ