ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Για το χρέος αυτό έβγαλε η Εθνική στο σφυρί το τριάρι διαμέρισμα που κληρονόμησε από τους γονείς του ο κ. Αποστολάτος. Ο τελευταίος, λόγω της κατάστασής του (ζυγίζει πάνω από 230 κιλά), αδυνατεί να δουλέψει και ως εκ τούτου δεν είχε χρήματα να πληρώνει το δάνειο που πήρε για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Η διοίκηση της τράπεζας ήταν βέβαια ενήμερη για το πρόβλημα, καθώς, πριν από τον πλειστηριασμό ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, Ελευθέριος Σκιαδάς, και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Αρσένης, ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα του κ. Αποστολάτου και απευθύνθηκαν στην τράπεζα ζητώντας να δείξει λίγη ανθρωπιά. Με επιστολή που έστειλαν προς την Εθνική, και συγκεκριμένα προς τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων (κ. Κυκιρίκο), ζητούσαν να αναβληθεί ο πλειστηριασμός, που τελικά όμως έγινε.

Θέλετε να μάθετε τι απάντησε η τράπεζα; Τίποτα. Και ενώ η αντικειμενική αξία του ακινήτου του κ. Αποστολάτου ξεπερνά τα 130.000 ευρώ, το πήρε για 12.000 ευρώ… Ένα τριάρι διαμέρισμα!

Μπροστά στον κίνδυνο να πεθάνει στον δρόμο ο κ. Αποστολάτος, που είναι 54 ετών, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων ανέλαβε τη φιλοξενία και την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και η καλύτερη. Επιπλέον, με πρόταση προς τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη ζητούν να κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί του δήμου στην Εθνική, ενώ ετοιμάζονται να προσφύγουν για την υπόθεση αυτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η καταδίκη της τράπεζας θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, με συνέντευξή του σε απογευματινή εφημερίδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας είχε δεσμευτεί ότι δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια για οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ