ΚΡΙΝΕΤΑΙ… Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ

Παρʼ όλα αυτά όμως γίνεται προσπάθεια συγκράτησης της κρίσης και μάλιστα γίνεται προσπάθεια να μην επηρεάσει την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές λόγω και των επόμενων υποχρεώσεων ειδικά, στο Τσάμπιονς Λινγκ, διοργάνωση στην οποία οι «πράσινοι» κυνηγούν τη διάκριση και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Όλες αυτές τις ημέρες έχει φανεί πως ο προπονητής, που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πρώτο και το εξιλαστήριο θύμα, στηρίζεται από τη διοίκηση και από μερίδα των μετόχων του Παναθηναϊκού. Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια άποψη και δεν είναι όλοι υπέρ της στήριξης του Χενκ Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό και δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση σε κανέναν αν και σε αυτό το μέτωπο υπάρξουν σύντομα εξελίξεις. Ορόσημο για την παραμονή ή όχι του ολλανδού τεχνικού στην ομάδα είναι η μεθαυριανή αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ στο Ολυμπιακό Στάδιο, στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Μαδριγάλ». Εάν ο Παναθηναϊκός πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λινγκ, στο οποίο έως τώρα η πορεία του είναι εξαιρετική, τότε δεν θα τεθεί το παραμικρό θέμα όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με την παραμονή του προπονητή του. Αν, όμως, τα πράγματα δεν πάνε κατʼ ευχήν για την ελληνική ομάδα και δεν προκριθεί επί της Βιγιαρεάλ, τότε θεωρείται σίγουρο ότι μερίδα των μετόχων θα θέσει θέμα για την παραμονή του ολλανδού προπονητή και των συνεργατών του.

Είναι πολύ πρόσφατη η στήριξη που παρείχε στον Χενκ Τεν Κάτε ο εκ των μεγαλομετόχων Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει ο Ολλανδός όσο ορίζει το συμβόλαιό του, δηλαδή, μια διετία, για να ολοκληρώσει το έργο του και τότε να κριθεί. Άποψη που παρότι φαίνεται απόλυτα λογική δεν τη συμμερίζονται όλοι οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, κάποιοι εκ των οποίων έχουν την άποψη ότι θα πρέπει ο προπονητής να κριθεί από τον μεθαυριανό αγώνα για το Τσάμπιονς Λινγκ και αν δεν τα καταφέρει η ομάδα να προκριθεί, τότε να τεθεί θέμα αντικατάστασής του. Όσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη αναφέρουν ότι σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Βιγιαρεάλ στο Τσάμπιονς Λινγκ, η σεζόν θα έχει χαθεί για την ομάδα και επομένως δεν υπάρχει λόγος παραμονής του Τεν Κάτε.


Σχολιάστε εδώ