ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκεκριμένα, της έχει επιβληθεί δέσμευση των χρημάτων που είχε μέχρι πέρυσι στις τράπεζες για φορολογικές ατασθαλίες που είχαν γίνει επί Αγραπίδη και Χονδροκούκη. Όταν αποκαλύφθηκαν αυτά, πριν από δύο χρόνια περίπου, επιβλήθηκε αυτό το μέτρο στην επιχείρηση, καθώς και στον πρώην δήμαρχο Χρ. Αγραπίδη και τους δύο προέδρους της την περίοδο των ατασθαλιών, Χονδροκούκη και Κυραγιάννη. Όμως γιʼ αυτούς τους τρεις τα μέτρα έχουν αρθεί με απόφαση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών. Η… τιμωρία όμως της επιχείρησης παρέμεινε. Ο τέως υπουργός Οικονομίας είχε δεσμευθεί ότι θα αρθούν τα μέτρα και για την επιχείρηση, αλλά αυτά παραμένουν!

// Όλο και περισσότεροι Πειραιώτες μαθαίνουν να αξιοποιούν και να χρησιμοποιούν τους «φοίνικες», δηλαδή τα κέντρα τοπικής ανακύκλωσης απορριμμάτων, όπως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, αφού συγκεντρώνουν τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουν επιτόπου! Στις γειτονιές όπου έχουν τοποθετηθεί, συνεχώς περισσότεροι πολίτες πάνε και πετάνε τα σκουπίδια τους, με αποτέλεσμα οι… παραδοσιακοί κάδοι να μη γεμίζουν και να βελτιώνεται η εικόνα της πόλης όσον αφορά την καθαριότητα των συγκεκριμένων σημείων.

// Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα δενδροφύτευσης και ανάπλασης όλων των κήπων και των πάρκων του Πειραιά έχει καταρτίσει ο δήμαρχος και ετοιμάζεται να το εφαρμόσει. Λέγεται μάλιστα ότι θα είναι τέτοιας έκτασης οι δενδροφυτεύσεις που θα γίνουν, ώστε σε πολλά σημεία θα αλλάξουν την εικόνα του Πειραιά. Μακάρι!

// Στα τελευταία γκάλοπ που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, τις λιγότερες απώλειες τις έχει η ΝΔ στην Α΄ Πειραιά. Άρα τα στελέχη της στην πόλη μας κάνουν καλή δουλειά και κρατάνε συσπειρωμένο τον κόσμο τους. Το οξύμωρο όμως είναι πως ο επικεφαλής της προσπάθειας αυτής με τα καλά αποτελέσματα, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής, δέχεται τα περισσότερα εσωκομματικά κτυπήματα! Μήπως τελικά κάποιοι νεοδημοκράτες Πειραιώτες δεν θέλουν να πηγαίνει καλά το κόμμα;

// Χαμός έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Περάματος. Ο αντιδήμαρχος Σκουλούδης επιτέθηκε φραστικά κατά της πρώην αντιδημάρχου κ. Μπριλλάκη και την κατηγόρησε για ατασθαλίες κατά τη διάρκεια της θητείας της. Όταν όμως… ξέφυγε και είπε κάποιες… βαριές κουβέντες, επενέβη ο σύζυγος της κ. Μπριλλάκη και τον… πλάκωσε στα χαστούκια! Όλα αυτά έγιναν παρουσία του ΔΣ της ΒΙΠΑ και του δημάρχου Γιάννη Γλύκα, που παρακολουθούσε απαθής και ανέκφραστος τα στελέχη του να… τρώγονται. Τι θα μπορούσε να κάνει άλλωστε;

// Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση η Νομαρχία Πειραιά θα τιμήσει σήμερα την Ημέρα της Γυναίκας. Αυτήν τη χρονιά η νομαρχία επέλεξε να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή προς τη γυναίκα για τη μεγαλειώδη συμβολή της στην οικογένεια, την κοινωνία και τη χώρα, στο πρόσωπο τεσσάρων ξεχωριστών γυναικείων προσωπικοτήτων, η δράση των οποίων αποτελεί για όλους διαχρονικό παράδειγμα δύναμης, ψυχής και αγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα, θα απονείμει ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης τιμητικές πλακέτες στη μεγάλη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, την Πειραιώτισσα Ελένη Μπενά-Κελτεμλίδου, και σε τρεις σπουδαίες αθλήτριες, τη δευτεραθλήτρια του ελληνικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Μαρία Λαρεντζάκη, την παραολυμπιονίκη της σφαιροβολίας Μαρία Σταματουλά και την πανελληνιονίκη του τζούντο γυναικών Μαρία Κεραμιδά. Η εκδήλωση θα γίνει στον Πολυχώρο Απόλλων (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια) και θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ.

// Έναν… ιδιότυπο «αποκλεισμό» βιώνει η Ύδρα. Μετά την αναστολή των δρομολογίων των συμβατικών φέρι που τη συνδέουν μία φορά την ημέρα με τον Πειραιά και την αποκλειστική δρομολόγηση «Καταμαράν» και «Δελφινιών», μεγάλα φορτία δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νησί. Έτσι οι μεταφορές νερού, χυμών, κρεάτων, ειδών καθαρισμού κ.ά. μεταφέρονται με… καΐκι από την Ερμιόνη! Σε ποιον αιώνα ζούμε άραγε; Για την Ύδρα πάντως θα επανέλθουμε. Υπάρχει και άλλο θέμα σε εξέλιξη και το παρακολουθούμε.

// Θεατρικά εργαστήρια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον θίασο Ελληνική Αυλαία, στον Πολυχώρο του Ομίλου International Action Art (Αλκιβιάδου 212 – Πειραιάς). Θα διδάσκονται μαθήματα και κανόνες ορθοφωνίας, ασκήσεις αγωγής του λόγου και υποκριτικής τέχνης.

// Αυτό κι αν είναι είδηση: Στέλεχος της συμπολίτευσης έχει αγαστή συνεργασία με… λαμόγιο της αντιπολίτευσης για να… ξορκίσουν τον «κοινό εχθρό»! Τον… ψηλό… Πολύ γρήγορα ξέχασε ο ένας ότι είχε κόψει την «καλημέρα» στον άλλον γιατί τον αποκαλούσε δημόσια «ηλίθιο» και «λίγο»! Όταν θα… ξανατσακωθούνε –γιατί αυτό θα γίνει σίγουρα αφού και οι δύο… ορέγονται τη θέση του δημάρχου Πειραιά– θα ακούσουμε κι άλλα. Περί αξιοπιστίας… κολοκυθόπιτα!

// ΚΟΥΙΖ: Σε ποιον δήμο του Πειραιά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών πήρε επιταγή 5.000 ευρώ από διαφημιστική εταιρεία και αντί να τα βάλει στο ταμείο του δήμου, την εξαργύρωσε και την… έπαιξε στο καζίνο Λουτρακίου; Και έπειτα από δύο μήνες, όταν τον… έκραξαν οι συνάδελφοί του, που γνώριζαν ότι πήρε την επιταγή και δεν την έβαλε στη θέση της, επέστρεψε τα χρήματα στο ταμείο;


Σχολιάστε εδώ