Καθυστέρηση μιας μέρας στην έκδοση των στοιχείων τηλεθέασης

Με καθυστέρηση μιας μέρας εστάλησαν τα στοιχεία της μέτρησης τηλεθέασης την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009. Τα στοιχεία τελικώς εστάλησαν την Τετάρτη 4 Μαρτίου.
Η AGB σε mail που έστειλε προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς κάνει λόγο για «τεχνικό πρόβλημα» από «αστοχία υλικού» (UPS) το οποίο «προήλθε από διακοπή ρεύματος του δικτύου της ΔΕΗ την Καθαρή Δευτέρα» και συμπληρώνει πως «ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα συστήματα back up λειτούργησαν κανονικά» ώστε να παραχθούν τα στοιχεία.
Δεν εξηγεί όμως επαρκώς πώς γίνεται, αφού λειτούργησαν απευθείας τα εφεδρικά συστήματα, να υπάρξει τόσο μεγάλη καθυστέρηση.
Η άμεση αποστολή των στοιχείων είναι ένας από τους παράγοντες που κρίνουν την αξιοπιστία της μέτρησης, θέμα που φαίνεται πως θα τεθεί εκ νέου στην Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης, όμως το σίγουρο είναι πως το απόρρητο της AGB έχει αρθεί μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας από τον Κ. Βαξεβάνη 500 ατόμων που είχαν «μηχανάκια» της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο δημοσιογράφος τα κατέθεσε στην ανακρίτρια και ο Alpha ενημέρωσε την ΕΕΤΤ. Ως τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την άρση του απορρήτου, αν και αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του δείγματος. Σε σύσκεψη που έγινε προ ημερών παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας και των τηλεοπτικών σταθμών, όπως και της ΕΕΤΤ, εκφράστηκε η θέση πως τα νοικοκυριά των «500» θα αντικατασταθούν σταδιακά.
Δεν είναι όμως σαφές τι γίνεται τώρα με την αξιοπιστία της έρευνας, βάσει της οποίας γίνεται η διανομή της διαφημιστικής δαπάνης, ιδιωτικής και κρατικής. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί.


Σχολιάστε εδώ