Η μικρότερη αποστολή του Στίβου στο Ευρωπαϊκό

Οι εποχές των «παχέων αγελάδων» έχουν περάσει γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά και για τον ελληνικό στίβο.

Η εκπροσώπηση της Εθνικής μας ομάδας στο 30ό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώνεται σήμερα στο Τορίνο, είναι η μικρότερη από την περίοδο που ο ελληνικός στίβος άρχισε να διακρίνεται και να γνωρίζει μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Μόλις οκτώ άτομα ήταν οι αθλητές και οι αθλήτριες της ελληνικής αποστολής στην ιταλική πόλη σε αντίθεση με τις πολυπληθείς αποστολές περασμένων ετών και βέβαια, δεν μιλάμε καν για τις επιτυχίες που σημείωνε παλαιότερα ο ελληνικός στίβος, τόσο σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού και ανοιχτού, όσο και σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιλάμε απλώς για τον αριθμό των αθλητών και των αθλητριών που απαρτίζουν την αποστολή και ο οποίος είναι απογοητευτικά χαμηλός και βέβαια, δείχνει το επίπεδο του αθλήματος αυτήν την περίοδο.

Ο Στίβος έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα κατά το παρελθόν και έχει δοξάσει τη χώρα μας. Πλέον φαίνεται να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά του, ακολουθώντας την πτωτική πορεία του ελληνικού αθλητισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μετά.

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει και αντίλογος, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι επιτυχίες του ελληνικού στίβου και μεγάλου μέρους του ελληνικού αθλητισμού δεν είχαν χτιστεί μόνο με τη δουλειά, αλλά και με τα αναβολικά και αυτό φάνηκε από τα πολλαπλά κρούσματα ντόπινγκ.

Όλα αυτά, όμως, τα κρούσματα ντόπινγκ δεν μπορούν να ακυρώσουν την πολύ καλή και τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει και να αμαυρώσουν τις επιτυχίες, πολλές από τις οποίες δεν ήταν προϊόν χρήσης αναβολικών.

Εν κατακλείδι πάντως, η εικόνα της ελληνικής αποστολής στο Τορίνο για το 30ό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, είναι απογοητευτική και η μικρότερη των τελευταίων ετών, δείγμα και αυτή της κρίσης που περνάει ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικός στίβος ειδικότερα.


Σχολιάστε εδώ